Mali Lošinj što vidjeti

# Mali Lošinj što vidjeti

Kvarner

Mali Lošinj (otok Lošinj)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Mali Lošinj je grad u Hrvatskoj smješten na južnoj strani otoka Lošinja. To je sedmi otok po veličini u Jadranskom moru, a Mali Lošinj je najveće naselje na otoku i najveće naselje na svim Jadranskim otocima.
Mali Lošinj je priobalno naselje, smješteno u dnu uvale, točnije luke Mali Lošinj. Gradić je okrenut prema moru sa sjeverozapadne strane, zbog čega je jako važna luka za nautičare. Najviše tome doprinosi činjenica da je luka smještena na plovnom putu između Istre i Dalmacije.

Grad Mali Lošinj sastoji se od 14 naselja, a to su Belej, Ćunski, Ilovik, Male Srakane, Mali Lošinj, Nerezine, Osor, Punta Križa, Susak, Sveti Jakov, Unije, Ustrine, Vele Srakane i Veli Lošinj.

Mali Lošinj uživa pogodnosti sredozemne klime, pa možemo napisati da ga karakteriziraju prosječne ljetne temperature od 24 Celzijeva stupnja, i prosjek od 11,7 stupnjeva Celzijevih tijekom zime.

Najvažnije gospodarske grane su turizam, brodogradnja i ribarstvo. Na ovom otoku djeluje i niz manjih obrta, koji su neophodni za funkcioniranje otoka u cjelini. Sa uspjehom na našem otoku posluju brojni građevinski obrti, trgovine, servisi i druge djelatnosti potrebne za dobro funkcioniranje otočke zajednice.

Turizam u Malom Lošinju


Kada spominjemo turističku ponudu našeg otoka, ili samog mjesta Mali Lošinj, s ponosom možemo nabrojati ne tako malen broj značajnih hotela. Spomenut ćemo hotele Apoksiomen, Ana, Alhambra, Aurora, Bellevue, Kredo, Mare Mare, Vespera, Favorita i hotel Margarita.

Osim hotelskog smještaja, ako želite doći i rezervirati, nudimo veliki broj privatnih smještaja. Rezervacije radite na vrijeme, da bi uhvatili slobodno mjesto. Ponudu apartmana u Malom Lošinju pogledajte na ovoj poveznici.

Osim hotela i privatnih apartmana, Mali Lošinj ima veliku ponudu kampova. Spomenut ćemo najpoznatije u kojima možete iznajmiti mjesto, i uživati u prirodnom ambijentu.

Najpoznatiji kampovi na otoku Lošinju su: Kamp Čikat, Rapoća, naturistički kamp Baldarin, Poljana, Lopari, Bijar i kamp Preko Mosta.

Plaže i uvale na otoku Lošinju
Kada već stignete u Mali Lošinj ili neko drugo mjesto na otoku, svakako posjetite neku od prelijepih plaža ili skrivenih uvala.

Mali Lošinj je bogat prelijepim plažama i manjim ili većim uvalama. Osjetite ugodnu klimu otoka, prelijepe boje mora i opuštajuće zvuke valova koji dodiruju obalu. Odmor na otoku poseban je doživljaj, a kada jednom dođete vaša odluka će biti – dolazim i sljedeće sezone.

Osim plaža i uvala na otoku, kod nas možete uživati i u sportskim aktivnostima poput jedrenja na dasci, jet-ski vratolomijama, skijanju na vodi, tenisu, jahanju, ronjenju ili podvodnom ribolovu. Na otoku možete pronaći košarkaške terene, terene za nogomet, biciklističke staze i još mnogo sportskog sadržaja. Gosti koji se usude uživaju u panoramskim letovima, padobranstvu, a oni manje spretni odlučit će se na šetnju prirodnom, planinarenje ili na neku drugu „pitomu“ sportsku aktivnost.

Tijekom ljetnih mjeseci Mali Lošinj je poprište dobre zabave. Za svakog gosta nudimo po nešto, pa će oni mlađi uživati u barovima i noćnom provodu, dok malo ozbiljniji mogu posjetiti lokalne restorane ili ribarske fešte na otvorenom. Osim spomenute ponude, tijekom ljeta otočani svojim gostima organiziraju razne kulturno-zabavne manifestacije kao što su „Ribarske igre“ i prikladni zabavni program.

Ako ste zaljubljenik u gastronomiju pretpostavljamo da želite kušati naše specijalitete. Slobodno svratite u neku od naših konoba, ili neki restoran i uživajte u specijalitetima otoka ili nekom jelu po vašem izboru. Uvjereni smo da će svačiji ukus biti zadovoljen.

Mali Lošinj što vidjeti
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala