Antička arena u Puli

# Antička arena u Puli

Istra

Pula

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Arena u Puli je najveći spomenik antičke gradnje u Hrvatskoj šesti po veličini amfiteatar u svijetu te jedan od najočuvanijih ovakve vrste u svijetu. Sagrađen je u prvom stoljeću, pretpostavlja se na traženje cara Augusta a gradnju je nastavio car Vespazijan koji je zaslužan za izgradnju Rimskog Koloseuma. a njegova namjena je bila gladijatorske borbe. Površina arene iznosi 11500 metara kvadratnih što je neki prosjek za nogometni teren a može primiti preko 25 000 gledatelja. Na žalost velik dio kamena je otuđen između petog i sedmog stoljeća nakon što je arena izgubila svoju funkciju pa su mnogi kamen s arene iskoristili za svoje privatne svrhe.  Pogledajte rano vrijeme i cijene ulaznica Pulske Arene.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Antička arena u Puli
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala