Botanički vrt Kotišina Biokovo

# Botanički vrt Kotišina Biokovo

Srednja dalmacija

Makarska

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Botanički vrt Kotišina nalazi se unutar parka prirode Biokovo, i smješten je na liticama,iznad sela Kotišina koje gledaju prema moru u pozadini Makarske na visini od 350 do 500 metara. Vrt je utemeljio dr. fra Jure Radić (1920-1990), franjevac i znanstvenik, s ciljem da bolje istraži, zaštiti i očuva biljnu populaciju planine Biokovo na površini od 16,5 ha. Unutar vrta nalazi se oko 300 biljnih svojti, od mediteranskih do planinskih a neke od njih su ljekovite. Vrt je najaktivniji u proljeće i ljeto kada je prošaran svim bojama koje možete zamisliti pa je u to vrijeme i najposjećeniji. Kroz vrt je uređeno nekoliko pješačkih staza koje su za goste. U selu Kotišina u blizini ulaza u vrt nalaze se zidine Velikog kaštela objekta iz 17. stoljeća. Za Botanički vrt Kotišina danas se brinu službenici Park prirode Biokovo.

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Botanički vrt Kotišina Biokovo
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala