Upoznajte Istru

# Upoznajte Istru

Istra

Rovinj

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Istra je regija koja je u velikoj mjeri fokusirana na turizam, i to s vrlo dobrim razlogom. S obzirom na svoj položaj na sjevernom kraju Jadranskog mora, to je prekrasan primjer onoga što Mediteran uistinu može ponuditi. Nevjerojatna povijest, prekrasna priroda i fascinantna kultura obiluju, ali domaći su se potrudili da imate mnogo više od toga za uživanje. Istarska gastronomija dobro je poznata, ne samo u ostatku Hrvatske, već i u Europi, a ima mnoštvo vrhunskih hotela, objekata, noćnih klubova, vila za iznajmljivanje i svega ostalog što suvremeni turist može zahtijevati na svom odmoru. Evo kratkog vodiča i nekoliko savjeta o Istri.Plaže u Istri

Ako dolazite ovamo, šanse su da dolazite ovdje ljeti i zato tražite lijepu plažu na kojoj se možete opustiti i uživati ​​u suncu. Nema problema - Istra ima mnoštvo prelijepih plaža, od kojih su mnoge okružene očaravajućom prirodom. Nudisti su također dobrodošli na mnogim lokacijama, a najbolje nudističke plaže u Istri stvarno osiguravaju da njihovi posjetitelji posjeduju sve što im treba. Većina plaža na ovom poluotoku su šljunčane ili kamene plaže, ali ima i nekoliko pješčanih. Sve u svemu, kad je riječ o plivanju, nemate se o čemu brinuti.

Vodeni parkoviAli osim plaža, u nekom od vodenih parkova možete se natopiti i mokro. Da, Istra je dom najboljih aqua parkova u Hrvatskoj, koji su savršena mjesta za cijelu obitelj. Na raspolaganju su sve vrste bazena, tobogana i sve te dobre stvari, a cijene su zaista fer. Naravno, svi ovi aqua parkovi imaju sve vrste dodatnih značajki, tako da možete biti sigurni da ćete se dobro pobrinuti bez obzira koje mjesto odabrali. Izvrsna mjesta za dobru čistu zabavu.

Gastronomija u IstriTakođer možete biti sigurni da ćete ovdje uživati ​​u svojoj hrani, to je sigurno. Međutim, riblji restorani u Istri nešto su zaista posebno i šteta bi bilo propustiti jedan dok ste u posjetu. Jednostavno, svježa riba s Jadrana, zajedno s maslinovim uljem domaćih maslina uz nekoliko vrhunskih istarskih bijelih vina (istarska malvazija je obavezna!), Obrok će biti za pamćenje. Nećete vjerovati koliko je sve ukusno. Foodiejev san se ostvario!

Kultura

Osim toga, međutim, u Istri ima još puno toga što treba učiniti. Brojni nevjerojatni spomenici koji datiraju još od rimskog doba čekaju da budu otkriveni, možete prošetati savršeno očuvanim starim gradovima i posjetiti izvrsne vinarije na cijelom poluotoku. Pokušajte sići s prekrižene staze i bit ćete nagrađeni slikovitim selima i nevjerojatnim foto-opcijama. Ljeti ima i ovdje puno kulturnih događanja, pa bez obzira što tražite od svog odmora, potražit ćete ga u Istri. Započnite s planiranjem!

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Upoznajte Istru
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala