Najbolje plaže na Lošinju - top 10 najljepših

# Najbolje plaže na Lošinju - top 10 najljepših

Kvarner

Mali Lošinj (otok Lošinj)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na Lošinju otoku s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na otoku Lošinju i Malom Lošinju poredane po ljepoti


Plaža Veli Žali nalazi se u skrivenoj uvali na zapadnoj obali Malog Lošinja pored hotela Aurora. Plaža Veli žal prva je lošinjska plaža koja je dobila prestižno priznanje Plavu zastavu koja je znak čistoće mora, ponude i urednosti plaže. Šljunčana plaža s blagim ulazom u more, idealna je za obitelji s djecom. Jedan ulaz u more je prilagođena za osobe s invaliditetom. 

Plaža Lošinj


Plaža Zabodarski - Baš ispod zračne luke Mali Lošinj nalazi se ova prelijepa plaža Zabodarski. Našu plažu krase stijene koje izranjaju iz mora, te lijepi šljunak na glavnom dijelu. More je pri obali dovoljno plitko, da se djeca mogu igrati a odrasli rashladiti povremeno kada sunce postane odveć jako. Na par metara od obale se može i zaplivati, zaroniti i uživati u vodi u potpunosti. Pogled sa plaže, osim stijena koje smo spomenuli, krasi i silueta malenog otočića Zabodarski.

Uvala Krivica skrivena je na zapadnoj obali otoka Lošinja. Na ovo mjesto možete doći iz Velog Lošnja, pješice ili sa biciklom. Zapravo mnogi entuzijasti se baš na taj način i zabave, te upotpune svoj dan. Do plaže vodi makadamska staza, uređena baš za spomenute aktivnosti. Drugi gosti su ipak nešto brojniji, oni sa mora u svojim plovilima. Ovu uvalu posjećuju mnogi nautičari, uživajući u skrovitom dijelu Jadranskog mora. Zaštićeno kopnom sa tri strane, more je ovdje izrazito mirno, čisto je i ugodno toplo.

Uvala Krvica Veli Lošinj više slikaVela Draga Mali Lošinj - Vela Draga ima pogled ka otvorenom moru. Nalazi se ispod mjesta Mali Lošinj, na zapadnoj obali otoka. Izolirana je sa obale i zbog toga je omiljeno odredište za nautičare. Prirodni ambijent, čisto more i malena skrivena plaža su odličan mamac za sve vlasnike manjih brodica. Sa strana je plaža stjenovita, dok je glavni dio sačinjen od krupnijih oblutaka. 

Plaža Vela Draga Mali lošinjSrebrna uvala Mali Lošinj - U mjestu Čikat pokraj Malog Lošinja nalazi se prelijepa plaža Srebrna uvala. Plaža je vrhunski uređena, lijepa je i jako dobro opremljena. Osim tuševa, i kabina za presvlačenje, uz plažu se nalaze ugostiteljski objekti i smještajni kapaciteti. Tu je naravno i dugačka šetnica koja je osvijetljena u večernjim satima. Pogled sa plaže je vrhunski.
Uvala Liski Nerezine - Na zapadnom dijelu otoka Lošinja skrila se plaža Liski. Nalazi se u istoimenoj uvali, i možemo reći da je poprilično prostrana. S obzirom da se nalazi izvan naselja, plaža Liski ipak u blizini ima par privatnih smještajnih objekata. U morskom plićaku vide se manje brodice, i molovi za vezanje. Većinom je plaža stjenovita, no ipak šljunak dominira na glavnom dijelu plaže. More je mirno, pri obali plitko i ugodno toplo. Odlično je za kupanje i ljetno osvježenje.

Uvala Liski Nerezine Lošinj

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala