Drveničke stine iznad Drvenika

# Drveničke stine iznad Drvenika

Srednja dalmacija

Drvenik

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Drvenik
30.08.2017. 08:33 dodajeIvan

Planinari naprosto vole prirodu i cjelodnevno uspinjanje do vrhova planina. Ako ste u Drveniku, ili nekom obližnjem mjestu, a volite planinariti – Drveničke stine su izazov za vas.
Mnogi su posjetili vrh Sokolić na obližnjoj planini, a do samog vrha vode već uhodane planinarske staze. Naravno, uspinjanje trebate dobro isplanirati i svakako zatražiti pomoć vodiča ili nekog tko je već bi i poznaje teren.

Kada dođete do samog vrha, sa njega možete uživati u prekrasnom pogledu koji vas okružuje. Vidik sa Sokolića otvoren je na sve strane. Sa njega možete vidjeti otoke Brač, Hvar, Vis i Korčulu te Pelješac na jugu. Sjeverozapadnim obzorom dominira Sutvid s vrhovima Vilovita glava, Kokuljevica i Velika Kapela a sjevernim i sjeveroistočnim Mihovil, V. Šibenik i Matokit. Na jugoistoku sve do Neretve brojni su vrhovi Rilića. A duboko u zaleđu za burovita vremena vide se vrhovi Čvrsnice, Prenja i Veleža u Hercegovini.

Tko god se uputi vozilom od mora, može doći do starog sela Drvenik (Gornje selo), odnosno do kapelice povrh groblja. Ako krenete od sjeverne strane prema planini najbliži je prilaz selo Donja Višnjica gdje na kamenom podzidu pored male kapelice počinju markacije. U Donju Višnjicu možete doći iz Vrgorca (kroz Kokoriće) ili Ravče (kroz Gornju Višnjicu).

Drveničke stine iznad Drvenika
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala