Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

# Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka



Već je četiri desetljeća ovaj muzej jedno od najvažnijih stjecišta kulture u gradu Rijeci. Pored vrijednog stalnog postava i mnogih vrijednih izložbi, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja u Rijeci može se podičiti obilježavanjem različitih važnih događanja vezanih uz povijest i kulturu Rijeke, Primorsko-goranske županije pa i čitave Hrvatske. Na taj način muzej otkriva i javnosti predstavlja zanimljive djeliće nedovoljno poznate prošlosti.

Mnogim istraživanjima i otkrivanjima nove građe (arheološkog, etnografskog, umjetničkog, kulturno-povijesnog i pomorsko-povijesnog obilježja), muzej vrijedno čuva zbirku pronalazaka koja seže sve od prapovijesti, pa do suvremenog doba. Stručno osoblje muzeja na najbolji način obrađuje, sistematizira i prezentira ulogu i razvoj svekolikog društvenog bića na području Primorsko–goranske županije, Hrvatskog primorja i grada Rijeke. kroz ovaj rad je prezentiran razvoj Grada u odnosu na druge europske sredine tijekom tisućugodišnjeg perioda. Sve prezentacije u tom kontekstu imaju za cilj da ostvare dinamičnu, otvorenu i edukativnu instituciju.

Muzej radi sa sjedištem u zgradi nekadašnje Guvernerove palače, koja je i sama upisana kao spomenik kulture koji je pod zaštitom, kao eksponat broj 1. Interdisciplinarnim pristupom Muzej nudi sagledavanje, upoznavanje i razumijevanje karaktera ovog prostora i ljudi koji žive na njemu. Otkriva identitet i pokazuje neraskidivu poveznicu prošlosti i sadašnjosti.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka danas prima mnoge zaljubljenike u povijest i umjetnost, koji mogu vidjeti zanimljive prezentacije, izložbe i moderni pristup rada jedne takve ustanove.

Ugodan ambijent zaokružit će poučne i jako zanimljive priče iz prošlosti. Ovo je mjesto u kojem možete mnogo toga vidjeti, i naučiti mnogo.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala