Muzej moderne i suvremene umjetnosti MMSU Rijeka

# Muzej moderne i suvremene umjetnosti MMSU Rijeka

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Muzej moderne i suvremene umjetnosti MMSU RijekaMuzej moderne i suvremene umjetnosti ima misiju da kreativnim pristupom tradiciji moderniteta i živoj stvarnosti suvremene umjetnosti stvori dinamično, otvoreno i kritičko okruženje u kojem javnost može da razumije i zavoli umjetnost današnjice.

Naša vizija je da stvorimo i koristimo fleksibilne izložbe i zbirke koje će uz dinamične i atraktivne fuzije lokalne, nacionalne i internacionalne umjetnosti privući sve kategorije korisnika i na taj način da postanemo prostorom inspiracije, razmjene ideja i aktivnog sudjelovanja.

Kratka povijest Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u RijeciMMSU je osnovan 1948. godine i od samih je početaka svojim programima poput prvih skupnih izložbi suvremene umjetnosti u Jugoslaviji, koje su se pod nazivom „Riječki salon“ održavale 1954. godine do 1963. godine, „Biennala mladih umjetnika Jugoslavije“, 1960. - 1991. godine, „Biennala mladih umjetnika Mediterana“, 1993. - 1997. godine, trodijelnog istraživačko-izložbenog projekta koji daje pregled arhitekture moderne, secesije i historicizma u Rijeci, dovršenoga u razdoblju 1996. - 2003. godine, te „Međunarodne izložbe crteža“, koja se redovito održava od 1968. godine pa sve do danas, izgradio reputaciju jedne od najprestižnijih institucija na području vizualnih umjetnosti u Hrvatskoj.

Zbog priznate kvalitete rada MMSU je dobio značajnu ulogu u prezentiranju hrvatske umjetnosti i umjetnika na prestižnim međunarodnim manifestacijama. Među tim manifestacijama možemo izdvojiti Venecijanski biennale 1997. godine, Biennale u Sao Paolu 2004. godine, Venecijanski Bijenale 2007. godine, 12. venecijanski bijenale – Međunarodna izložba arhitekture 2010. godine i još mnoge druge. Od 1991. godine Muzej moderne i suvremene umjetnosti redovno organizira predstavljanje Hrvatske na Biennalu mladih umjetnika Europe i Mediterana.

MMSU je partner u projektima programa Europske unije Program Kultura (2007-2013): X-OP Exchange of art operators and producers, Soft Control, Password Printmaking. Nositelj je projekta Antologije krijumčarenja. Pored toga, MMSU je bio i partner europskog projekata Digitising Contemporary Art (DCA) u okviru CIP-ICT programa Europske unije.

Zbirka umjetnina Muzeja moderne i suvremene umjetnosti danas obuhvaća više od 8 000 umjetnina koje pokrivaju razdoblje od kraja 19. stoljeća pa sve do danas. Prema planu izgradnje nove zgrade Muzeja, trudimo se omogućiti da se na toj osnovi, uz kreativni pristup tradiciji moderniteta i živoj stvarnosti suvremene umjetnosti, ostvari dinamičan i otvoren stalni postav zahvaljujući kojemu će javnost razumjeti i zavoljeti umjetnost današnjice.

Muzej moderne i suvremene umjetnosti informacije:

nova adresa: Krešimirova 26 C, Rijeka

Radno vrijeme:

utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznicima zatvoreno

Zimsko radno vrijeme (od 1.10. do 30.4.):

utorak – subota: 11 - 18 sati

nedjelja: 11 - 13 i od 17 - 20 sati

ponedjeljkom i praznicima zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):

utorak – petak: 11 - 20 sati

subota i nedjelja: 11 - 14 i od 18 - 20 sati

ponedjeljkom i praznicima zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu

(051 49 26 11)

Muzej moderne i suvremene umjetnosti MMSU Rijeka
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala