Muzej Torpeda Rijeka

# Muzej Torpeda Rijeka

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Muzej Torpeda RijekaMuzej Torpeda – Rijeka, nalazi se u prostorijama Muzeja grada Rijeka. Ima jako zanimljivu izložbu pod – Riječki Torpedo, koja je i prva na svijetu izložena na ovako domišljat način – služeći se morem/vodom kao medijem po kojem se kretao izloženi predmet.

Ova je zanimljiva izložba podijeljena u tri dijela:

Prvi dio, nalazi se u prizemlju, a pokazuje torpedo i njegove najvažnije dijelove

Drugi dio, nalazi se u prostoru stubišta, te prikazuje kronologiju razvoja ovog izuma

Treći dio, nalazi se na prvom katu, a predstavlja jedan vid kulturološkog objašnjenja torpeda kao važnog naučnog, a ne samo vojnog otkrića

Kompletan izložbeni prostor obavijen je transparentnim materijalima, koji imaju za cilj da dodatno prezentiraju tvornice za izradu torpeda, sama torpeda i ostale eksponate. Osim transparenata, u izložbenom prostoru su instalirane video projekcije posebno pripremljene za ovu priliku.

Kompletan ugođaj „tvornice pod morem“ upotpunjuje posebno pripremljen zvuk za ovu priliku, kao i programirana rasvjeta. Čitav postav muzeja urađen je na način da se što manje koristi muzejska oprema, da bi prevladala atmosfera lebdećeg morskog dna. Kronološkim slijedom u muzeju su postavljeni originalni dijelovi iz tvornice torpeda.

Muzej Torpeda Rijeka
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala