Franjevački samostan Male braće Dubrovnik

# Franjevački samostan Male braće Dubrovnik

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Franjevački samostan Male braće DubrovnikJedna od najzanimljivijih građevina u Dubrovniku je i samostanski kompleks Male braće. Ovaj samostan ima povijest dugu oko sedam stotina godina.

Mnogi nam povijesni dokumenti svjedoče o iznimno raskošno uređenoj crkvi Male braće. U unutrašnjosti crkve nalazila su se brojna vrijedna djela, poput slika Caravaggia i Rafaela. Nažalost, cijeli kompleks teško je oštećen u potresu 1667. godine. Iz tadašnjeg razdoblja sačuvana su tek kasnogotička južna vrata sa skulpturom Majke Božje koja drži mrtvog sina (Pieta).

Kasnije je ova crkva obnovljena, i danas jedna od najljepših u gradu. U crkvi možete vidjeti mnoga djela, starine i detalje stare gradnje. Ako budete u razgledavanju, svakako pogledajte oltarnu sliku Celestina Medovića i posljednje počivalište Ivana Gundulića.

Franjevački samostan Male braće Dubrovnik
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala