Kapelica Sv. Marije Hreljin

# Kapelica Sv. Marije Hreljin

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
24.10.2017. 13:19 dodajeRezerviraj.hr

Kapelica Sv. Marije Hreljin



Maleno naselje Hreljin nalazi se u Hrvatskoj, iznad Bakarskog zaljeva. Administrativno pripada području grada Bakra, koji je dio Primorsko-goranske županije. Zaštitnik mjesta je sv. Juraj, no Hreljin se može pohvaliti i starom kapelicom sv. Marije.

Kapelica Sv. Marije – Blagdan Gospe snježne



Godine 1649. Hreljin je pripadao knezu Petru Zrinskom. Kasnije, 1692. godine udovica Zrinskih se odriče muževih imanja, pa ih je kupila austrijska komora od ugarske. Tako je Hrejlin došao pod upravu Austrijske komore. Godine 1699. kraj crkve sv. Juraj podignuta je kapelica Gospe Snježne (sv. Marije), jedini do danas potpuno sačuvani objekt u starom gradu Hreljinu. Svake godine na blagdan Gospe Snježne u kapelici se održava svečana misa. Kapelica je rado posjećena stara građevina u Hreljinu. Ako vas put nanese, svakako posjetite i našu malenu kapelicu.

Kapelica Sv. Marije Hreljin
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala