Otok Rab plaže za kupanje 10 najljepših

# Otok Rab plaže za kupanje 10 najljepših

Kvarner

Rab (otok Rab)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Rabu s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na Rabu otoku poredane po ljepoti


Rajska plaža u Loparu je najpoznatija i najljepša plaža na otoku Rabu i jedna od poznatijih plaži na Jadranskoj obali. Plaža je poznata po svojoj veličini (duga je oko 2 kilometra), pješčanom dnu te je jako plitka što pomaže kod zagrijavanja temperature mora koji je u prosjeku par stupnjeva toplije nego na drugim plažama. Zbog velikih pješčanih površina na plaži je jako popularno igranje odbojke ne pijesku čijih terena na plaži ne nedostaje. Osim sportskih aktivnosti tu je velik broj ugostiteljskih objekata koji rade ljeti te rekvizita za uživanje na plaži. Plažu je i popularni CNN uvrstio među 100 najboljih svjetskih plaža. 

Rajska plaža Lopar Rab

Plaža Pudarica je pješčana plaža i prva plaža na koji će te naletjeti ako dolazite s trajekta iz luke Mišjak i jedna je od najljepših na otoku Rabu. Do plaže vodi cesta tako da možete do nje i automobilom. Na plaži se nalazi i popularni noćni klub Santos. Plaža je udaljena samo 200 metara od otočića Dolin što većini nije problem preplivati i tako uživati u ljepotama nenaseljenog otočića. 

Plaža Pudaric Rab

Plaža Stolac Rab - U mjestu Lopar na Rabu možete pronaći 3 nudističke plaže, SaharaCiganka i Stolac. Plaža Stolac se nalazi pored otočića Stolac koji je u blizini obale, a kako je plaža plitka do njega možete prošetati. Plaža je skrivena među stijenama što pruža privatnost a tlo je pjeskovito i kamenito. Do plaže se može doći jedino pješice kroz šumski puteljak ili brodom. Na plaži nema sadržaja.

Plaža Sahara se nalazi u mjestu Lopar, na otoku Rabu u blizini jedne od najboljih plaža u Hrvatskoj - Rajske plaže. Sahara je FKK, nudistička plaža i u potpunosti je pješčana. U pozadini plaže se nalazi i borova šuma koja plaži daje poseban doživljaj a i pruža hladovinu za goste koji se žele sakriti od sunca. Na plaži nema sadržaja pa morate sve ponijeti sa sobom.Plaža Livačina se nalazi na istočnoj strani otoka Raba, u mjestu Lopar. U blizini plaže Livačina, par sto metara prema zapadu, nalazi se jedna od najpoznatijih plaža na Jadranu, Rajska plaža. Plaža Livačina je nešto manja od Rajske plaže ali je dosta slična i dozvoljeno je kupanje sa psima na jendom dijelu.Plaža Kozica se nalazi podno vidikovca između Supetarske Drage i mjesta Lopar. Plaža je šljunčana i smještena je među niskim raslinjem. Plaža nije lako pristupačna, do nje možete plovilom ili se možete spustiti do nje ako se siđete s ceste po neravnom terenu i velikoj padini, no to je i velika prednost plaže jer ljeti nije previše napučena što predstavlja izazov za one hrabrije.

Plaža Kozarica Rab

Plaža uvala Suha Punta nalazi se na zapadnoj obali otoka Raba, u turističkom naselju Suha Punta pored mjesta Kampor u kojem se nalazi plaža Mel. Za ovaj dio otoka se s pravom kaže da je jedan od najljepših na otoku Rabu. Šumovit poluotok s kristalno čistim morem i prekrasnim šljunčanim uvalama idealno je mjesto za sve koji žele pobjeći od većih gradova i gužvi. Poluotok je idealno mjesto za sve bicikliste zbog velikog broja staza koje prolaze kroz šumu. 

Plaža Suha Punta


Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala