Najbolje plaže na Čiovu - top 10 najljepših

# Najbolje plaže na Čiovu - top 10 najljepših

Srednja dalmacija

Čiovo (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Čiovu s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Najbolje plaže na Čiovu - top 20 najljepših


Plaža Kava - Jedna od najljepših plaža na otoku Čiovo je svakako plaža Kava. Nalazi se na krajnjem dijelu, na Istoku i gleda na grad Split. Plaža je u nenaseljenom dijelu, izdvojena i potpuno okružena prirodnim ljepotama. Pored plaže se nalazi tek jedan bar, da ugosti kupače kojima je potrebno osvježavajuće piće. Kontrast boja na plaži je nešto zaista očaravajuće. Stijene koje štite plažu djelomično su obrasle zelenilom borovine, a modre boje mora u kombinaciji sa šljunkom daju potpuni vizualni spektakl. 

Plaže na otoku Čiovo najljepše

Duga Uvala na otoku Čiovo je usamljena plaža - uvala pored mjesta Okrug Gornji, izolirana i pogodna za one koji žele da uživaju u miru i tišini. Ističe se s kristalno čistim more tirkizne boje. Plaže u uvali su raznolike, od stjenovitih, pješčanih i šljunčanih. U uvali nema gužvi niti previše kupača. Nalazi se na osamljenom mjestu i zbog toga je pogodna za uživanje i mir. Iako se na plažu može stići kopnom, mnogi ovdje dođu s brodicama. 

Duga uvala Čiovo

Stari Porat jedna je od poznatijih plaža na Čiovu. Nalazi se u mjestu Okrug Donji, uz mjesnu malenu luku. Šljunčano dno u morskom plićaku daje živopisne boje, kakve vidite na fotografijama. I sama plaža je šljunčana, lijepo uređena sa prirodnim hladom. Hladovinu rade borove grane, koje također daju posebni miris u zraku. Uz plažu se nalaze lokalni kafići, i barovi, gdje možete sjesti i uživati u pogledu. 

Plaža Stari porat Čiovo

Uvala Tatinje Čiovo - Samo pogledajte ovu skrovitu malenu plažu. Plaža Tatinje nalazi se u prirodnom ambijentu, u malenoj uvali zaštićena stijenama, dok je šljunak u sredini. Ulaz u more je lagan, a morsko dno sačinjeno je od istog šljunka kao i sama plaža. Voda je čista, sa prelijepim tonovima plavo-zelene nijanse. Iznad plaže su se nadvile krošnje sa zelenim iglicama koje vam rade hlad. 

Uvala Tatinje Čiovo

Plaža Vela Draga izolirana je, i ukrašena prirodnim ambijentom. Sačinjena je od oblutaka, šljunka, i omeđena stijenama. Oko plaže se uzdižu borove grane, ali na samoj plaži nema mnogo hlada. Ako ste odlučili dan provesti ovdje, trebat će vam krema za sunčanje i, ako imate, suncobran. Pogodna je plaža za sve uzraste, samce ili obitelji sa djecom. Ovdje dolaze gosti privatnih smještaja, iz okolnih naselja, ali i drugi iz malo udaljenijih mjesta. Svi su dobro došli, i želimo vam lijep i ugodan provod.

Plaža Vela Draga Čiovo

Plaža Labaduša na Čiovu je jako popularna, i omiljena mnogima. Smještena je u naselju Okrug Gornji, pored istoimenog autokampa i opremljena je svim potrebnim sadržajem. Osim kampa, plažu okružuju kafići i barovi, te restoran sa raznim jelima. Ponuda je vrhunska, kao i ambijent a ljepotu plaže će najbolje dočarati fotografije koje vam dajemo u prilog.

Plaža kamp Labaduša Čiovo više slika


Mastrinka Čiovo - Ako dolazite s kopna, i krenete cestom Put sv. Križa, na samom ulazu u naselje Mastrinka srest će te ove prelijepe prizore uz more. Plaža koja očarava prolaznike smjestila se u malenoj uvali, a krasi je čisti šljunak i kristalno plavo more. Na fotografijama možete vidjeti najljepše tonove plavih boja. Ova plaža jedna je od ljepših na otoku Čiovo, a nikada nije previše napućena i dobro će vam doći za ljetni odmor. Sačinjena je od šljunka, smještena uz lokalnu prometnicu i dijelom osunčana tijekom čitavog dana. 

Mastrinka Čiovo plažaPlaža Guje Slatine Arbanija Čiovo - Ova lijepa šljunčana plaža se smjestila na istočnoj obali Čiova između mjesta Abanija i Slatine. Na plaži se nalazi Beach Bar Plaza, bar na plaži s prekrasnim pogledom na more i prihvatljivim cijenama. Južnije od ove plaže se nalaze plaže Martinka Porat.

Plaža Arbanija Slatine CiovoPlaža Slatine - U mjestu Slatine na otoku Čiovo smjestila se istoimena, glavna mjesna plaža. Lijepo je uređena, jako dobro opremljena i naravno – popularna je među turistima. Plaža je šljunkovita, sa lijepim prilazom moru i pogodna je za sve uzraste. U blizini se nalazi malena luka, no plovila neće smetati gostima plaže. Plaža se nalazi u samom centru ovog mjesta, što znači da su hrana i piće dostupni svima. 

Beach Slatine CiovoPlaža Rožac Okrug Gornji - Iznad dobro poznate Copacabane nalazi se još jedna prelijepa plaža na Čiovu. Ovo je plaža Rožac, uz koju se nalazi istoimeni autokamp. Plaža je prostrana, sačinjena od sitnog šljunka i dobro osunčana. Jednim dijelom, gdje se nalazi spomenuti autokamp, plaža ima prirodni hlad, ali izvan kampa će vam trebati suncobran. Ako ste gost autokampa onda na plažu možete slobodno doći, bez posebnih priprema i prtljage sa sobom. Kada previše ugrije, samo se vratite i zaklonite u prirodnu hladovinu.
Plaža Bočići jedna je od većih, jako popularnih plaža na otoku Čiovo, nalazi se u blizini plaže Mavarštica. Plaža je, ako gledamo teren, različitog sastava, pa se na njoj može pronaći mjesta za svakoga. Jednim dijelom je stjenovita, sa nekim betoniranim platoima za sunčanje i lakši pristup moru. 

Plaža Bočići Okrug Gornji Čiovo


Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala