Aquarium & Museum of Maritime Tradition Vodice

# Aquarium & Museum of Maritime Tradition Vodice

Sjeverna dalmacija

Vodice

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Aquarium & Museum of Maritime TraditionAquarium & Museum of Maritime Tradition u ponudi ima: Izložba Riba, Makete brodova, Zbirka Antičkih predmeta, Stara ronilačka odjela, Malakološka zbirka i Arauzona.

Izložba Riba će vas očarati i dati osjećaj da ste zaronili u podmorje Jadrana. Imate na uvid više od 100 vrsta riba i rakova, koji su izloženi u 17 bazena.

Makete brodova pokazat će tradicionalnu Hrvatsku brodogradnju, makete brodova i internacionalne modele brodova i brodica.

Antički predmeti dočarat će dragocjene predmete (terete) koji su se prevozili brodovima i zbog mnogih brodoloma su završili na dnu Jadrana da bi kasnije bili pronađeni i preneseni i sačuvani u muzeju.

Stara ronilačka odijela pokazat će vještine i tradiciju ronilačkog zanata iz tog perioda.

Malakološka zbirka će upoznati posjetitelje muzeja sa školjkama i puževima koji obitavaju u Jadranu.

Arauzona predstavlja posjetiteljima Veliku mrdakovicu – liburnski grad i nekropolu.

Muzej se nalazi u centru grada, na obali glavne luke. Izložbeni predmeti zanimljivi su za sve uzraste, a posebno za najmlađe. Ovo je odlično mjesto za posjetiti obiteljima sa djecom ali i drugima – koji vole povijesne detalje i zanimljive priče iz prošlosti. Muzej će vam dočarati i pokazati na bogatstvo Jadrana, posebno raznovrsnost ribljih vrsta, školjaka i drugih bića koja obitavaju tu.

Aquarium & Museum of Maritime Tradition Vodice
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala