Muzej Apoksiomen Mali Lošinj Hrvatska

# Muzej Apoksiomen Mali Lošinj Hrvatska

Kvarner

Mali Lošinj (otok Lošinj)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Muzej Apoksiomen Mali Lošinj



Zanimljiva priča o Muzeju započinje pronalaskom kipa, 1996. godine. Ne tako davne godine, belgijski turist Rene Wouters, pronašao je kip u moru, kraj otočića Vele Orjule, na pješčanom dnu između dvije stijene, na dubini od oko 45 metara. Nakon određenog vremena, točnije na datum 27. travnja 1999. godine, ronioci Specijalne policije i stručnjaci Ministarstva kulture i Arheološkog muzeja u Zadru izronili su kip.

Kip je možemo to napisati, pokrenuo priču i najviše je zaslužan za otvaranje Muzeja Apoksiomen u Lošinju.

Na datum 30. travnja 2016. godine, Muzej Apoksiomena u palači Kvarner u Malom Lošinju otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Palaču Kvarner iz 19. stoljeća, preuredili su i projektirali za potrebe muzeja riječki arhitekti Idis Turato i Saša Randić. Projekt je osmišljen tako da se očuva vanjsko obličje zgrade, dok se u unutrašnjem dijelu nalazi mračna prostorija u kojoj je brižno dokumentiran put Apoksiomena, od podmorja (pronalaska) do muzeja te ispripovijedana priča o skulpturi. U muzeju imamo i potpuno bijelu prostoriju u kojoj se kip može promatrati iz neposredne blizine.

Muzej Apoksiomena smješten je u palači Kvarner na rivi u Malom Lošinju.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Muzej Apoksiomen Mali Lošinj Hrvatska
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala