Muzej Grada Crikvenice

# Muzej Grada Crikvenice

Kvarner

Crikvenica

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Muzej Grada CrikveniceMuzej Grada Crikvenice javna je ustanova, osnovana 2008. godine zalaganjem Grada Crikvenica. Muzej djeluje sa glavnom zadaćom i s ciljem da prikuplja, čuva, dokumentira, proučava i predstavlja kulturnu baštinu s područja Grada Crikvenice, i njegove okolice. MGC je lokalni, kompleksni muzej u kojem se prikupljaju predmeti koji predočavaju život na prostoru Grada od prapovijesti pa sve do kraja 20. stoljeća.

Ukratko, zadaća Muzeja je proučavati prošlost, uz brigu o predmetima koji tu prošlost dokumentiraju, pa na kraju i na što bolji način prezentirati građanima zanimljive detalje zajedničke prošlosti.

Muzej danas obogaćuje povijesnu, kulturnu ali i turističku ponudu. Zbog nepostojanja odgovarajuće muzejske građe, Muzej još uvijek nema mogućnost da ostvari stalni muzejski postav.

Ipak, vrijednost Muzeja je očita, kako za grad tako i za građane Crikvenice. Povijesno je kulturno i turističko središte Grada. Muzej Grada Crikvenice, kroz svoje djelovanje i suradnju s pojedincima, udrugama, lokalnim ustanovama, znanstvenim institucijama i drugim muzejima, želi prepoznati i predstaviti vrijednosti kulturne baštine ove zajednice, čineći je tako prepoznatljivom u slici Hrvatske.

Radno vrijeme izložbi:

Od 1. lipnja do 15. rujna

svakog dana 9-13 i 18-22 sati

16. rujna do 31. svibnja

utorak - nedjelja 10-14 sati

ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

Muzej Grada Crikvenice
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala