Spomenik Kostanića greb

# Spomenik Kostanića greb

Srednja dalmacija

Drvenik

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Drvenik
30.08.2017. 08:44 dodajeIvan

Drvenik se može pohvaliti povijesnim spomenikom iznimne ljepote i svakako zanimljive priče. Kostanića greb je visoki stećak izrađen sredinom 15. stoljeća. Na njemu je prikaz 2 konjanika i djevojke između njih, folkloristički razrađen kao borba Turčina i domaćeg mladića Kostanića (domicilno prezime) za naklonost djevojke. U toj bitci Kostanić pogiba.
Sama priča koja je prethodila postavljanju tog nadgrobnog spomenika je hrvatska inačica Romea i Julije. Spomenik je zanimljiv, sa zanimljivom pričom i svakako vrijedan prikaz povijesnog trenutka koji se oslikao u ovom mjestu.

Danas možete uživati u ljepoti stećka, te se vratiti u vrijeme njegova nastanka. Najbolji je to način da u barem jednom dijelu doživite trenutke iz 15. stoljeća, koje su doživljavali stanovnici okolnih mjesta.

Spomenik Kostanića greb
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala