Crkva Sv. Ante i Gospe Snježne Duće

# Crkva Sv. Ante i Gospe Snježne Duće

Srednja dalmacija

Duće

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Sv. Ante i Gospe Snježne DućeNedaleko od morske obale, u predjelu Vavlje se nalazi župna crkva svetoga Ante i Gospe od Snijega.

Crkva je sagrađena od betona, za vrijeme župnikovanja don Ćirila Žamića i posvećena od nadbiskupa Franića 19. rujna 1982. godine, iako još nije bila posve uređena. Od tog se datuma u njoj održava redovito župno bogoslužje i istovremeno se crkva uređivala pod vodstvom novoga župnika don Jure Naranče.

Crkva je sagrađena u modernom stilu prema projektu Eugenije Hamzić iz Rima. Ispred crkve je naknadno podignut i zvonik. Kamena oltarna menza prema puku ima oblik brodskog kapetanskog mosta. Strop je betonski kasetirani. Krstionica se nalazi u otvorenoj unutarnjoj kapelici. Crkva svetog Ante i Gospe od Snijega ima dvostruke naslovnike, jer se na taj način htjelo počastiti prethodne župne crkve.

Crkva Sv. Ante i Gospe Snježne Duće
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala