Crkva Svetog Pavla apostola Pujanke Split

# Crkva Svetog Pavla apostola Pujanke Split

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Svetog Pavla apostola Pujanke Split



Još jedna crkva u Splitu novijeg datuma gradnje.

Župna crkva Svetoga Pavla Apostola počela se graditi 24. siječnja 1993. godine. Sve je krenulo kada je nadbiskup Jurić blagoslovio i položio kamen temeljac nove crkve i pastoralnog centra.

Idejno rješenje izradili su arhitekti Ante Lijić i Tihomil Lijović, a razradio ga je Projektni biro Lavčević. On je bio i izvođač radova na crkvi. Već na Božić 1995. godine u novoj crkvi svetog Pavla slavila se misa polnoćka, a na blagdan Obraćenja svetog Pavla 25. siječnja 1996. godine, kada se slavi zaštitnik i naslovnik župe, nova je crkva bila blagoslovljena. U to vrijeme nije bila u potpunosti dovršena, ali se u njoj moglo obavljati Bogosluženje. Poslije toga radovi na dovršenju crkve te stambenih i pastoralnih prostorija su nastavljeni. Uz crkvu je jednostavni vitki zvonik. U financiranju objekta sudjelovali su vjernici, razna splitska poduzeća i splitska nadbiskupija.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva Svetog Pavla apostola Pujanke Split
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala