Crkva rođenja sv. Ivana Krstitelja u Starom selu Bibinje

# Crkva rođenja sv. Ivana Krstitelja u Starom selu Bibinje

Sjeverna dalmacija

Bibinje

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva se nalazi u središtu bibinjskog poluotočića, u srcu stare povijesne jezgre u starom selu. Ambijentalno se uklapa u pučku arhitekturu. U bazi zvonika ugrađena je kamena ploča dio nekog nadgrobnog spomenika, jer se uokolo crkve nalazilo groblje. Točno vrijeme njene gradnje se ne zna, ali smatra se da je bratovština Sv. Ivana Krstitelja utemeljena 1442. godine. Od inventara danas se u crkvi sv.Ivana nalazi drveni izrezbareni oltar baroknog stila, koji je ujedno i glavni oltar iz XVII.st., domaći je rustični rad. Ova crkva je vrijedan spomenik kulture Bibinja, koja je ujedno i prva bibinjska crkva, prvi izvor kršćanstva u ovom selu. U crkvi se nalazi zbirka sakralnih predmeta iz 15.stoljeća. U blizini se nalazi Crkva Svetog Roka, zaštitnika Bibinja.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva rođenja sv. Ivana Krstitelja u Starom selu Bibinje
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala