Najbolja mjesta za vidjeti u Hrvatskoj

# Najbolja mjesta za vidjeti u Hrvatskoj

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Hrvatska je već godinama hit u turističkoj industriji i lako je shvatiti zašto, ako bolje pogledate. Ova mala zemlja puna je nevjerojatne kulture i povijesti, nudi sve vrste izvrsne hrane, ljeti je domaćin raznim velikim festivalima i ima nevjerojatnu, tipičnu mediteransku obalu prepunu fascinantnih otoka, netaknute plaže i slikovitih gradova. Ali koja od tih mjesta trebate posjetiti? I što biste trebali istraživati dok ste tamo? Pa, postoji nekoliko odgovora na ta pitanja, pa pročitajte kako biste pronašli najbolja mjesta za posjetiti u Hrvatskoj.

Opustite se na prekrasnoj obaliHrvatska najveća snaga kada je u pitanju privlačenje putnika je njegova veličanstvena obala. Mnogi gradovi u ovom dijelu svijeta potječu iz davnih rimskih vremena i sačuvali su neke doista fascinantne primjere rimske arhitekture. Uzmimo grad Split, tKao drugi najveći grad u zemlji, kao primjer: u svojoj jezgri nalazi se Dioklecijanova palača, 1700-godišnji kompleks koji je sagradio ovaj rimski car. I još uvijek je mjesto prepun života i aktivnosti, osobito ljeti. Vrlo blizu Splita je Brač,otok pun očaravajućih plaža i prekrasnih gradića. Još južnije Dubrovnik, krunski dragulj hrvatske obale pod zaštitom UNESCO-a, dok je malo sjevernije od Splita ŠibenikZadar, svaki grad sa svojom fascinantnom pričom, pri čemu je nekada najstariji grad koji su osnovali Hrvati.

Ne propustite glavni grad HrvatskeMeđutim, osim obale, glavni grad Hrvatske, Zagreb, također ima mnogo toga za ponuditi. To je prilično veliki grad s gotovo milijunom ljudi, tako da ovdje živi gotovo četvrtina stanovništva zemlje. Kao i bilo gdje drugdje u Hrvatskoj, i ovdje ćete naći obilje povijesti i kulture, kao i izvrsnu kuhinju koja se zapravo razlikuje od onoga što možete kušati u priobalju. No, najbolje vrijeme za posjetiti ovaj grad je razdoblje oko Božića jer je Zagreb postao poznat diljem Europe zbog svoje nevjerojatne božićne tržnice. Atmosfera u gradu je fantastična u ovom trenutku, svatko ispija kuhano vino, druži se i uživa u ukusnim grickalicama, pa ako ikada imate priliku, dođite i vidite kako je to - nećete požaliti.Dođite i uživajte!Ovo su samo neka od najboljih mjesta u Hrvatskoj. Mnogo je gradova, mjesta, otoka i sela koje biste trebali posjetiti, iako bi jedna od navedenih destinacija trebala biti sasvim dovoljna za veliki odmor i vaše prvo iskustvo ovog šarmantnog kraja. No, bez obzira na to kamo idete ovdje, bez obzira na to tražite li mir i tišinu, lude zabave ili očaravajuću prirodu, sigurno ćete se dobro provesti, nešto što su milijuni ljudi već saznali. Pridružite im se u otkrivanju ljepote Hrvatske.

Najbolja mjesta za vidjeti u Hrvatskoj
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala