Muzej torture Zagreb

# Muzej torture Zagreb

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Muzej torture ZagrebTORTUREUM – Muzej torture je mjesto na kojem našim posjetiocima nudimo realan (koliko je moguće) pogled na jedinstvenu zbirku naprava za mučenje i egzekuciju od antičkih vremena do danas. Danas u zbirci imamo više od 70 različitih instrumenata i sprava, koje su rađene da što vjernije prikažu kakve su sprave nekada postojale i kako su se koristile.

Muzej zorno prikazuje sliku nasilja kroz povijest.

Tek neki od izloženih predmeta su:

Vjerna replika giljotine iz 1792. godine

Pendulum – sjekira – koja se njiše i svakim zamahom spušta sve niže

Nirnberška djevica – okrutna sprava kojom su na najokrutniji način bili mučeni osuđenici u srednjem vijeku

Brnjica ili krotiteljica lajavica

Tu su još mnogi drugi predmeti, koji su služili za ponižavanje, mučenje, ranjavanje ili ubijanje ljudi.

Izložbeni predmeti daju posjetiteljima osjećaj iz prošlog vremena – stvarni uvid u okrutnost tog vremena. Povijest (detalje o korištenju) svakog instrumenta za mučenje možete proučiti kroz posebno osmišljene multimedijske vodiče. Oni su obogaćeni originalnim audio i video sadržajima. Posebna atrakcija Muzeja je tamnica, koja je urađena kao minijaturna i pothlađena prostorija u kojoj posjetitelj muzeja može provesti minutu svoga života. Naći ćete se u mrklome mraku iščekujući neizvjesnu budućnost.

Zagrebački Tortureum je zamišljen tako da nas podsjeti na dio povijesti kada smo nasiljem odgovarali na strahove od nepoznatoga, drukčijeg i drugoga.

Posjetite Muzej jer je zanimljiv i drugačiji od drugih. Izloženi predmeti su dio naše prošlosti, za koje ste do sada možda mislili da su izmišljeni samo za snimanje scena Holivudskih filmova.

Muzej torture Zagreb
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala