Muzejsko Memorijalni Centar Dražen Petrović

# Muzejsko Memorijalni Centar Dražen Petrović

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Muzejsko Memorijalni Centar Dražen Petrović



Od smrti svjetski poznatog košarkaša Dražena Petrovića 7. lipnja 1993. godine, njegova baština živi u sjećanju milijuna poklonika košarke, ali i sporta općenito.

Dražen Petrović rođen je u Hrvatskoj, u Šibeniku 22. listopada 1964. godine, a nesretno je završio svoj život u Denkendorfu, 7. lipnja 1993. godine. Bio je hrvatski košarkaš poznat u svijetu zbog izvanrednih sportskih uspjeha.

Bio je jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša. Svoju karijeru započeo je sa svega 15 godina, možemo reći slučajno, kada ga je trener prvoligaškog kluba Šibenke ubacio u igru. U toj igri se Dražen predstavio javnosti, koja je prepoznala izvanredne igračke vještine do tada slabo poznatog košarkaša. Nevjerojatan talent i nesvakidašnja radišnost nije mogla promaći i vrhunskim stručnjacima. Već u to vrijeme su mnogi prognozirali vrhunsku karijeru mladom košarkašu, što se i dogodilo.

Dražen Petrović je uvršten među 50 osoba koji su najviše pridonijeli Euroligi. S razlogom ga smatramo jednim od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena. Dražen Petrović je predvodnik vala europskih košarkaša u NBA.

Muzejsko Memorijalni Centar Dražen Petrović je institucija koja slavi sve sportske uspjehe i osobu najboljeg košarkaša svih vremena. Potrudili smo se našim posjetiteljima ponuditi nezaboravno iskustvo – da se još jednom prisjete Dražena, da zavire u njegov život i sportska postignuća.

Muzejsko-memorijalni centar svečano je otvoren 7. lipnja 2006. godine.

Ustanova je otvorena zajedničkim naporima Zaklade Dražena Petrovića, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, Gradom Zagrebom i Hrvatskim športskim muzejom. Muzej je bio ideja Draženovih roditelja (Biserke i Joleta Petrović), a projektirali su ga poznati arhitekti Andrija Rusan i Nikša Bilić.

Muzej je do danas inspirirao mnoge naraštaje. Daje nadu i vjeru u moguća postignuća, snagu za nastavak i želju za ciljem. Sportska legenda, kakva je Dražen Petrović, i danas motivira mnoge – kako u sportu tako i u privatnom životu. Ne zaboravimo, Dražen Petrović je bio veliki sportaš, i još veći čovjek.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Muzejsko Memorijalni Centar Dražen Petrović
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala