Muzej Lapidarium Novigrad

# Muzej Lapidarium Novigrad

Istra

Novigrad

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Muzej Lapidarium NovigradMuzej Lapidarium je lokalni muzej koji je osnovao grad Novigrad. Muzej je utemeljen 2006. godine, a građevni materijali korišteni u izgradnji potječu s područja Novigrada i okolice. Djelatnost muzeja definirana je zakonskom legislativom RH vezanom uz muzeje.

Primarna zadaća muzeja je konzervacija i prezentacija svih kamenih spomenika s područja Novigrada, koje je zapravo u nadležnosti ovog muzeja.

Muzej Lapidarium radi na sustavnom sakupljanju, restauriranju, konzerviranju, čuvanju i prezentaciji te trajnoj zaštiti muzejske građe ovog područja.

Građu muzeja sačinjavaju sljedeće zbirke:

Kulturno-povijesna zbirka

Lapidarij

Galerija Rigo

Kulturno-povijesna zbirka je sačinjena od građe (dokumenata, crteža, grafika, fotografija) koja potječe s područja Novigrada i okolice. Vremenski ova zbirka pokriva razdoblje 19. i 20. stoljeća. Lapidariji ima u svom fondu antičke i rane srednjovjekovne kamene spomenike s područja nadležnosti muzeja. Građa Galerije Rigo sačinjena je od slika, skulptura, fotografija i serigrafija koje potječu iz Hrvatske i inozemstva. Ova zbirka pokriva vremenski period 20. i 21. Stoljeća.

Kao jednu zasebnu zbirku možemo spomenuti i donaciju Jelice Tanasić. Darovanu građu čine slike, crteži i grafike s područja Poreča, a vremenski okvir nastanka su sedamdesete i osamdesete godine 20. stoljeća.

Budući da je Muzej u središtu grada, javni promet je reguliran zasebnim odlukama Grada Novigrada. Nalazi se na glavnom gradskom trgu u povijesnoj jezgri, nekoliko metara od Župne crkve sv. Pelagija.

Informacije o muzeju i važni kontaktiMuzej – Museo Lapidarium

Adresa: Veliki trg 8a, 52466 Novigrad – Cittanova

Hrvatska

Broj telefona:

tel:+385 (0)52 726 582

fax: +385 (0)52 726 583

e-mail: [email protected]

Muzej ima:

stalni postav

povremene izložbe

muzejsku knjižnicu (za vanjske korisnike)

Ostale važne informacije:

Fotografiranje ili snimanje videokamerom u muzeju je dopušteno, ali uz odobrenje ravnatelja

Pristup za posjetitelje s invaliditetom ne postoji, ali je ulazni dio pristupu Muzeju omogućen pošljunčanom rampom. Muzej se nalazi na prizemnom plato stoga su prilazi omogućeni sa drugih strana javnih komunikacija

Muzejska trgovina LINK nalazi se do ulaza u Muzej, a u njoj se prodaju muzejska izdanja i predmeti u sklopu izložbenog programa

Parkiralište:

Muzej nema parkirna mjesta. Posjetiteljima su na raspolaganju javna gradska parkirališta, udaljena otprilike 10 minuta hoda do Muzeja.

Po potrebi možete rezervirati stručno vođenje po muzeju na telefon 052/726-582, ili na e-mail adrese naznačene u nastavku teksta. Vodiči mogu predstaviti muzej na hrvatskom, talijanskom, slovenskom i engleskom jeziku.

Važni kontakti

Ravnateljica Muzeja – Museo Lapidarium:

dr.sc. Jerica Ziherl, muzejska savjetnica,

+385 (0)91 62 02 889

e-mail: [email protected]

skype name: jerica ziherl

Administrator / tajnik / viši muzejski tehničar:

Ivan Blašković

+385 (0)91 62 02 887, +385 (0)98 68 00 94

e-mail: [email protected]

Stručna suradnica za odnose s javnošću:

mag. cult. Dina Kamber

e-mail: [email protected]

Muzej Lapidarium Novigrad
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala