Plaža Bačvice u Splitu

# Plaža Bačvice u Splitu

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Split
22.02.2017. 18:18 dodajeIvan

Ako je čuo za Split, čuo je i za Bačvice. Vrijedi i obratno. Bačvice su glavna gradska plaža, i najpoznatija plaža u Splitu. Ako ste nekada bili na Bačvicama, čuli ste, ili možda čak zaigrali picigina. Osim što je ova plaža popularno okupljalište turista, često je posjećuju lokalni dečki, pa i djevojke da zaigraju najpopularniju igru u Splitu – nakon nogometa, naravno. Bačvice su, zbog posebnog plićaka, pogodne za ovu igru, i po tome su postale planetarno popularne. Čak i izvan sezone, u plitkom moru skoro svakog dana možete vidjeti zaljubljenike u picigin, kako skaču hvatajući malenu lopticu. Pravila igre sada nećemo objašnjavati, lako ih i sami pronađete na internetu. Vratimo se plaži. Za razliku od drugih splitskih plaža, Bačvice su sačinjene od sitnog pijeska. Plaža ima izrazito blag spust prema moru, a more se odlikuje plićakom daleko od obale. Ako ste posjetili Split, u kojem god periodu godine, svratite na Bačvice, ako ništa da pogledate ovu zanimljivu igru. Preporuka: Plaža Firule Split.

U blizini: Hostel Vila Mikica, Tropic Club, Fjaka cocktail lounge bar Split, Chang Asian Food & Noodle Bar, restoran Lanterna, cafe Žbirac, BEACH & BOOZE ATMOSPHERE BAR


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Plaža Bačvice u Splitu
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala