Grad Nin - Hrvatska

# Grad Nin - Hrvatska

Sjeverna dalmacija

Nin

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Nin
12.11.2016. 11:20 dodajeIvan

Sjeverno od Zadra smjestio se maleni gradić Nin. Svojim jako dobrim zemljopisnim položajem, pogledom na otok Vir i otok Pag, Nin jednostavno očarava svakog tko ga posjeti. Bogati turistički sadržaj, povezanost sa drugim mjestima iz okruženja i mirno more dobra su prezentacija ovog mjesta za sve. U sastavu grada nalazi se 6 naselja. Nin je udaljen od Zadra tek 15 kilometara a sami centar Nina je zapravo maleni otočić, promjera tek 500 metara, koji je povezan sa kopnom uz pomoć dva mosta. Nin ima bogatu prošlost, a zapisi o nastanku gradića sežu još u davno 9 stoljeće prije Krista. Danas se Nin može pohvaliti mnogim smještajima, lijepim plažama i naravno čistim vodama Jadranskog mora. Osim toga, Nin će mnoge oduševiti prelijepim starim građevinama, pa da spomenemo tek poznata Donja vrata, Gornja vrata i crkvu svetog Križa. Ako ste zaljubljenik u umjetnost, svakako posjetite i kip Grgura Ninskog, koji je djelo uglednog kipara Ivana Meštrovića.

Grad Nin - Hrvatska
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala