Memorijalni centar Faust Vrančić Prvić

# Memorijalni centar Faust Vrančić Prvić

Sjeverna dalmacija

Prvić (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Memorijalni centar Faust Vrančić Prvić



Na otoku Prviću, svoje je djetinjstvo proveo hrvatski polihistor, jezikoslovac i pronalazač, diplomat, inženjer, svećenik i biskup - Faust Vrančić. Ljetnikovac njegove obitelji i danas je sačuvan, te se nalazi u naselju Prvić Šepurine. Tu i danas žive posljednji potomci te poznate šibenske plemićke obitelji.

U drugom naselju na malenom otočiću smješten je grob našeg poznatog pronalazača. grob se nalazi uz crkvu svete Marije od Milosti, a samo nekoliko metara dalje nalazi se MC Faust Vrančić – koji će posjetitelje na najbolji način upoznati sa likom i djelom ovog znanstvenika i pronalazača Fausta Vrančića.

Izumi našeg znanstvenika nalaze se ispred i u centru u prirodnoj veličini i u obliku maketa. Osim izloženih maketa, život i djelo znanstvenika prikazan je multimedijalnom prezentacijom. U sklopu Memorijalnog Centra nalazi se i suvenirnica s izvornim proizvodima otoka, i ostalih suvenira koji su na neki način povezani sa izumima Fausta Vrančića.

Postav Memorijalnog Centra:

U MC Faust Vrančić možete sagledati i upoznati život i djela Fausta Vrančića. Čovjek je to kojeg je svijet najbolje zapamtio kao izumitelja Homo Volansa - letećeg čovjeka. Bio je Faust Vrančić i mnogo više, a njegovo sveukupno životno djelo možete razgledati u zbirci modela njegovih izuma, od kojih su neki u pravoj veličini. Također, možete u MC-u pročitati njegova najznačajnija pisana djela. Na multimedijalnim instalacijama možete pogledati i edukativne igre namijenjene najmlađima.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Memorijalni centar Faust Vrančić Prvić
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala