Nova župna crkva Marijina Uznesenja BDM Podgora

# Nova župna crkva Marijina Uznesenja BDM Podgora

Srednja dalmacija

Podgora

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Nova župna crkva Marijina Uznesenja BDM PodgoraNova župna crkva u Podgori je sagrađena 1964. godine.

Crkva Marijina Uznesenja sagrađena je na samom kraju 1964. godine prema nacrtu inženjera Ante Rožića. Radi se o modernoj građevini, sagrađenoj od armiranog betona u obliku šatora. Pročelje crkve je bilo otvorenog tipa, samo ostakljeno, a svetište završava dugim, uskim prozorom sa vitrajem.

Ispred prozora se nalazi kameni oltar, stiliziran u obliku grčkog slova Omega. Radi nesnosnih vrućina ljeti i velike hladnoće zimi, za župnikovanja don Ante Klarića, prvobitno je pročelje izmijenilo izgled, zatvoreno je kombinacijom zida i uzdužnih prozora.

Crkva Marijina Uznesenja neobičnog je oblika. Dugačka je 21 metar, a sagrađena je sredstvima međunarodnog karitasa za župnikovanja don Vice Velića. Na crkvi nema zvonika, nego su na vrhu začelja postavljeni zvučnici za elektronska zvona.

Nova župna crkva Marijina Uznesenja BDM Podgora
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala