Crkva sv. Jakova Vodnjan

# Crkva sv. Jakova Vodnjan

Istra

Vodnjan

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva sv. Jakova Vodnjan, neki je još nazivaju i "Delle Trisiere" (grčki tri osobe - presveti trojstvo) je jednostavna jednobrodna građevina koja se nalazi u starom dijelu Vodnjana. Smatra se da je crkva izgrađena između 11. i 13. stoljeća iako nigdje nema točnih podataka o njenom nastanku. U crkvi se nalaze dva oltara koji stoje usporedno, što je rijedak slučaj a smatra se da to simbolizira Isusa Boga i Čovjeka. Na lijevom je oltaru slika Bogorodice, svetog Nikole i svetog Blaža desno Presvetog Trojstva slikara Veneria Trevisna. Crkva ima posebnu povijesno važnost za Vodnjan jer je u njoj sklopljen mir sa sa općinom Pula 1393 nakon osamostaljenja Vodnjana početkom 13. stoljeća pa se ovo zadnje u nekom smislu smatra kao parlamenat Vodnjana.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva sv. Jakova Vodnjan
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala