Crkva Gospe od Zdravlja Podstrana

# Crkva Gospe od Zdravlja Podstrana

Srednja dalmacija

Podstrana

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Gospe od Zdravlja Podstrana



Crkva Gospe od Zdravlja relativno je novije gradnje, a nalazi se na predjelu Šćadi.

To je nova župna crkva, koja se nalazi uz more, po sredini župe. Crkva je sagrađena prema nacrtu arhitekta Eugenija Hamzića iz Rima.

Gradnja crkve je započela 1967. godine za vrijeme župnikovanja don Zdravka Čulića, a završena za župnikovanja don Ante Vrbatovića, a posvećena je 13. listopada 1991. godine od nadbiskupa Ante Jurića. U dugom vremenskom rasponu gradnje sudjelovali su i župnici don Jozo Jurić i don Ivan Banić, kao i prethodni župnici koji su pripremali teren, don Vinko Zulim i don Ljubo Mlikotić.

Crkva Gospe od Zdravlja je moderna betonska građevina obložena kamenom i osmerokutnog je oblika. Crkveni prostor, župni stan i dvorana za vjeronauk imaju 400 četvornih metara. Za vrijeme župnikovanja don Ante Vrbatovića, 1993. godine, podignut je ispred crkve zvonik sa satom. Zvonik je obložen kamenom. Zvonik crkve je visok 21 metar, a u njemu su tri zvona. U crkvi je samo jedan oltar, kamena menza prema puku i velika galerija na katu. Za župnikovanja don Petra Dukića 2003. godine kod crkve je kupljeno oko 2000 četvornih metara terena, koji je predviđen za izgradnju parkirališta.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva Gospe od Zdravlja Podstrana
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala