Crkva Svetog Jurja Brseč

# Crkva Svetog Jurja Brseč

Istra

Brseč

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Svetog Jurja je jednobrodna crkva s dvjema bočnim kapelama iz 1647.  simetrično postavljenim. Crkva se nalazi u sjevernom dijelu gradske jezgre. 
Pretpostavlja se da prva verzija crkve potjeće iz 15. stoljeća, a od autentičnih dijelova ostao je samo južni zid na kome su pronađeni ostaci freske, koja prikazuje sv. Barbaru s njenim atributom, kulom u ruci. Tijekom slijedećih stoljeća crkva je obnavljanjem i nadograđivanjem promijenila svoj osnovni oblik. Crkva je opremljena pozlaćenim oltarima u XVIII stoljeću. Na glavnom oltaru sv. Aurelija nalazi se barokna kompozicija Poklonstvo kraljeva, a na vratima sakristije je natpis s godinom 1654. i imenom župnika Grgura Maurovića. Apsida je naknadno pridodana središnjem dijelu crkve. Nedavno je obnovljena i fasada crkve.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Crkva Svetog Jurja Brseč
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala