Crkva Sv. Agneze Medulin

# Crkva Sv. Agneze Medulin

Istra

Premantura

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Župna crkva svete Agneze, djevice i mučenice je Jedinstvena Crkva u Istri zbog svoja dva tornja koji su okrenuti prema istočnom pročelju za razliku od ostalih crkvi koje imaju jedan i okrenute su prema zapadu. To je jedina takva na Istarskom poluotoku. Crkva se nalazi na brežuljku pa je lako uočljiva i prepoznatljiva i iz daljine. Crkva je podignuta na mjestu stare Crkve i groblja 1893. a 1894. je posvećena biskupu Ivanu Krstitelju Flappu.  Obnovljena je 1968., a mozaik koji je izradio Josip Botterij postavljen je 1983. godine. U crkvi se nalaze kipovi svete Agneze, BDM od svete Krunice, Srca Isusova, svetog Petra, svetog Jakova i svete Terezije. Zvonici su visoki 33 m, s 4 zvona, veliko na južnom zvoniku (1200 kg) i tri manja na sjevernom. Zvonjenje elektrificirano.
Godina izgradnje: 1893.

Visina zvonika: 33m


Crkva Sv. Agneze Medulin
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala