# Plitvička Jezera trajanje obilaska

Gorska Hrvatska

Plitvička jezera


Gost dodaje
13.09.2017. 10:33
Plitvička jezera su nacionalnim parkom proglašena 1949 godine te su do dan danas najveći, najstariji i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj kojeg godišnje posjeti oko milijun i pol ljudi diljem svijeta. Park se nalazi na površini od 30 000 hektara na kojima se nalazi 16 jezera. Najviša točka se nalazi na nadmorskoj visini od 1279 metara a najniža na svega 367 metara. Gostima na raspolaganju stoji 10 različitih programa obilaska koji uključuju šetnju stazama i  te vožnju panoramskim vlakom i električnim brodom na jezeru Kozjak. 

Među gostima su najpopularnije kraća staza koja vodi oko donjih jezera (obilazak traje 2-3 sata), te dulja staza koja obuhvaća gornja jezera, vrijeme potrebno za njen obilazak je između 5 i 6 sati. Sve staze su dobro obilježene, ciste, dobro održavane pa za goste koji su u dobroj fizičkoj kondiciji i imaju na raspolaganju cijeli dan preporučujemo da prođu obje staze.
Pročitajte izvorni članak
Plitvička jezera, slike, radno vrijeme i cijene ulaznica
"Jednostavno čudesno", prva je misao većine od mnogobrojnih turista koji posjećuju Plitvička jezera, najstariji nacionalni park u ovom dijelu Europe. Ljepota, posebnost i turistički doživljaj Plitvica, kao i neizmjerno zadovoljstvo posjetitelja, izviru iz prekrasnih slapova, netaknute prirode i drugih jedinstvenosti ovog bisera....