Betina na otoku Murter

# Betina na otoku Murter

Sjeverna dalmacija

Betina (otok Murter)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Betina
29.10.2016. 10:54 dodajeRezerviraj.hr

Sjeverna Dalmacija bogata je turističkim sadržajem ali i mnogim otocima. Jedan od sjevernodalmatinskih otoka je i otok Murter. Ako se odlučite posjetiti ovaj prelijepi hrvatski otok, svakako dođite i u mjesto Betina. Mnogi ovo maleno naselje smatraju i najljepšim mjestom na Jadranu. Ima jako povoljan geografski položaj, sačuvanu arhitekturu i naravno izlaz na more što je glavni adut svih priobalnih mjesta u Hrvatskoj. Ako se odlučite doći u Betinu uživat će te u prelijepim plažama, lijepom i čistom plavom Jadranskom moru, te na kraju i laganoj šetnji malenim uličicama. Betinom dominira toranj crkve Sv. Franje Asiškog, do koje možete doći starim uličicama - isprepletenim kroz čitavo područje oko crkve.

Još za kraj da spomenem za sve koji čitaju, mjesto Betina je poznato po kalafatima. Ako niste čuli, riječ je o brodograditeljima u drvu. Još davne 1848. godine otvara se moderno brodogradilište, gradnje brodova od drveta. Naravno, tehnološki napredak, novi materijali i sve veća potražnja za brzim isporukama doveli su do laganog „izumiranja“ takvih zanata. Na sreću Betina je zadržala tradiciju, pa je danas ovo maleno mjesto na otoku Murter glavno središte drvene brodogradnje u Jadranskom moru.

Betina na otoku Murter
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala