4 izvrsna razloga za otkrivanje Kvarnerskog zaljeva

# 4 izvrsna razloga za otkrivanje Kvarnerskog zaljeva

Kvarner

Krk (otok Krk)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Priznata među Talijanima koje najviše vole, posebno posljednjih godina, Hrvatski je čuvar pejzaži toliko raznoliki da se prilagođavaju svakom stilu putovanja i putnika.

Sugestivni pejzaži, sela koja kao da su ostala zarobljena u vremenu, bijele pješčane plaže, uvale stijene potpuno uronjene u prirodu. Spektakularni prirodni rezervati i nacionalni parkovi, 1200 prekrasnih otoka koje treba otkriti duž i poprijeko.

Uz takvu pretpostavku, ne zamisliti odmor na brodu duž najljepših ruta u zemlji praktički je nemoguće, pogotovo kad je riječ o arhipelagu Kvarnerskih otoka!

Najlakše rješenje do mnogih osamljenih uvala? Iznajmite brod sa skiper u Hrvatskoj s jednom od internetskih tvrtki poput Click & Boat i neka vas stručni jedrenjak vodi po najudaljenijim rutama zaljevskih otoka, ispričavši vam drevne priče i čineći da otkrijete najčarobnije strane Hrvatske!

Ovdje je popis 4 razloga i mjesta za otkrivanje Kvarnerskog zaljeva. Jeste li spremni za polazak?

Napunite baterije u Cresu

Poznat i kao Cres, otok Cres se s letećim bojama svrstava među najljepše otoke Kvarnerskog arhipelaga. Stisnut između otoka Krka na istoku i s pogledom na Lussino na jugozapadu, na koji se povezuje zahvaljujući mostu koji prelazi selo Ossero, otok Cres je savršen izbor za provesti nezaboravan odmor u Hrvatskoj.

Idealno podijeljen na dva područja, Cres je jednako divlji i nenaseljen u sjevernom dijelu, koliko je turistički i živa u južnom dijelu.

Koji god stil odmora imali na umu, otok je odgovor na vaše želje.

Mjesta koja se ne smiju propustiti? Na brodu udobnog broda možete doći do čuvenog Plavog Grota (Plava Grota), omiljenog mjesta ljubitelja ronjenja, i plaže Stara Porozina koja, s obzirom na izolirani položaj, nudi duge trenutke opuštanja čak i u visokoj sezoni.

Plaže na cresu

Pogledajte sve plaže na Kvarneru

Između plaža i gastronomije na otoku KrkuPoznat i kao otok Krk, u talijanskom prijevodu, Krk je najveći otok Jadranskog mora. Poznat po čistom plavom moru koje ga okružuje, Krk je tijekom godina stekao nadimak "Otok plave zastave", priznanje koje predstavlja savršen spoj kvalitete plaže i mora.

Surfanje oko otoka Krka? Ništa drugo nego stvarno, veliko zadovoljstvo. Za oči i duh. Ovdje je prirodni krajolik raznolik, kao i plaže koje pozivaju na najslađu besposlenost. Prije svega Vela Luka, jedna od najfascinantnijih uvala otoka, zatim plaža Oprna, pogodna za brod, kao i plaža Potovošće.Plaža Golden bay Krk

Da plažama i prirodnim krajolicima, ali i gastronomiji! Krk je ujedno i otok na kojem se miješaju tipične prošlosti i suvremene gastronomske karakteristike. Velika raznolikost ribe, mirisi zemljanih proizvoda i, izvrsno vino.

Što je bolje?

Čaša vina na uvalama Suska

Tražite idealno mjesto za isključivanje i povrat svoje energije? Zaustavljanje na otoku Susak (ili Sansego), je idealno za to!

Govorimo o malom otoku zamotanom u bezvremenski šarm. Otok s jedne strane koji gleda na otok Lošinj, a s druge, na pjenušavo plavo prostranstvo Jadranskog mora.

Ali prije svega, jedan od najnepoznatijih otoka u Hrvatskoj, i zbog toga, među najneobičnijim u zemlji.

Ukrcavanje u šarmantnu luku, nedavno obnovljenu, trebat će vam samo nekoliko minuta da se uključite u opuštenu atmosferu i potonete u potpuno opuštanje.

A u slučaju da priroda i tišina nisu dovoljni, da olakšate smirivanje vašeg duha, pomislit će promet, potpuno nepostojeće!

Budući da je područje pješaka iu ljudskim razmjerima, najbolji način da ga istražite je brod s kojim možete pristupiti najskromnijim i najfascinantnijim uvalama ili čak biciklima i motociklima koji će vam omogućiti kretanje po zemljanim cestama.

Formiran od sitnih slojeva pijeska položenih na vapnenac, a svojedobno prekriven 97% vinograda, otok je i danas poznat po proizvodnji jednog od najstarijih i najcjenjenijih vina u Hrvatskoj.

Savršeni plan? Spustite se u zaljev Baldarka i uživajte uz čašu vina pri zalasku sunca ... Zajamčena atmosfera!

Pag, duša zabave i još mnogo toga

Last minute, jeftini i nadasve zabavni praznici ... Dobrodošli u Pag!

Smješten ispred dalmatinske obale i lako dostupan brodom iz Zadra, otok Pag jedna je od paradiza Kvarnerskog zaljeva za one koji se žele isključiti i živjeti iz dana u dan.

Otok pag brodom

Brbljanje do kasno u noć, vitalnost i radost osobine su koje svako ljeto privlače mlade, natječući se s poznatim Balearskim otocima, kojima se pridružuje velika blizina Italije i lakoća u njezinu dosegu.

Pag je raj za dušu? Apsolutno da! Ali nikad ne zaboravite da je to i mnogo više.

Otok je ujedno sinonim za čiste plaže i kristalno čisto more, divlju prirodu, tradiciju i veliki izbor tipičnih gastronomskih specijaliteta, što ga čini savršenim za ljubitelje dobre hrane.

Među najljepšim plažama do kojih se može doći brodom predlažemo Mata i Simuni, obje manje gužve, a druga savršena za ljubitelje jedrenja na dasci, ronjenja i jet skija.

 

4 izvrsna razloga za otkrivanje Kvarnerskog zaljeva
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala