Crkva Sv. Josipa Dugi Rat

# Crkva Sv. Josipa Dugi Rat

Srednja dalmacija

Dugi Rat

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Župa Sv. Josipa Dugi RatU samom središtu malenog gradića Dugi Rat nalazi se župna crkva svetoga Josipa.

Crkva je podignuta na mjestu prvotne župne bogomolje. Radovi na ovoj crkvi započeli su 1989. godine prema projektu inženjera Tomislava Nogolice iz Metkovića i Vladislava Ljolje iz Splita, koji je vodio radove.

Crkva svetog Josipa je podignuta 1990. godine, nakon čega su nastavljeni radovi na njenom uređenju. Zvonik je na preslicu za dva zvona s križem od specijalne legure visokim 3 metra.

Crkva je sagrađena od armiranog betona, ali je izvana obložena kamenom. U crkvi je betonski kor za pjevače. Oltar prema puku izrađen je od bijeloga kamena u obliku sarkofaga.

U crkvi se nalazi i umjetničko drveno Raspelo od hrastovih komada. Križ je visok 5 metara, a Raspelo 3 metra, koje je rad akademskog kipara Kažimira Hraste. Na zidovima je 15 postaja Križnog puta, koje su izrađene od petnaestorice renomiranih umjetnika, svaku je postaju izradio drugi umjetnik.

Crkva je duga nešto više od 14 metara, a široka 12 metara.

Crkva Sv. Josipa Dugi Rat
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala