Uvala Smrka na Braču

# Uvala Smrka na Braču

Srednja dalmacija

Milna (otok Brač)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Uvala Smrka je zapravo mjesto gdje i danas stoji staro skrovište za vojne podmornice, koje datira još iz Drugog Svjetskog rata. Spomenut ćemo ga jer je danas turističko odredište, posebno drago nautičarima. Zbog nepristupačnog terena, ovo mjesto teško da će netko posjetiti dolazeći sa kopna. Ipak, nautičari baš i traže takva mjesta, još ako tome pridodamo bunker koji vidite na fotografijama, veselje je još i veće. Nekada davno zabranjena zona, danas je točka okupljanja i druženja za mnoge. Ako ste sretnik koji ima brodicu ili neku jahtu, ovo je mjesto koje bi mogli da posjetite.

Uvala Smrka na Braču
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Gost jale komentira
Nije "skrovište za podmornice" nego potkop za vojne brodove najčešće RTO klase Rade Končar (raketne topovnjače) kakve i danas imamo u HRM P.Krešimir IV, Šibenik, Dmitar Zvonimir. Nije iz drugog svijetskog rata nego poslje drugog svijetskog rata za vrijeme jugoslavije cca 1960-ih godina.eto pa uživajte
Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala