Župna crkva Rođenje Marijinog Zagreb - Šanci-Savica

# Župna crkva Rođenje Marijinog Zagreb - Šanci-Savica

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Župna crkva Rođenje Marijinog Zagreb - Šanci-Savica



Župa Rođenja Marijina osnovana je 3. travnja 1971. godine, odvajanjem od zagrebačke župe Svete Obitelji. Za bogoslužje u početku služi manja obiteljska kuća u Budaševskoj da bi 15. travnja 1983. godine zagrebački nadbiskup Franjo kardinal Kuharić donio odluku da se u ovom naselju izgradi nova župna crkva i pastoralni centar te nalaže župniku Ivanu Levaku da od nadležnih vlasti isposluje potrebnu dokumentaciju za kupnju odgovarajuće lokacije i izgradnju crkve.

Izgradnja nove crkve još godinama nije započela, zbog raznih problema na koje su svećenici naišli da bi sakupili potrebnu dokumentaciju. Izgradnja je započela tek u vremenu velike ekonomske krize, a po tadašnjem zakonu morala se staviti pod krov do ožujka 1990. godine. Na dan 28. rujna 1989. godine nadbiskup zagrebački Franjo kardinal Kuharić uz prisutnost svećenika i vjernika grada Zagreba te predstavnika općine Peščenica, arhitekta i graditelje blagoslivlja temelje buduće crkve.

Građevina je stavljena pod krov do zadanog roka, a 2. listopada 1990. godine nadbiskup Franjo Kuharić blagoslovio je crkvu.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Župna crkva Rođenje Marijinog Zagreb - Šanci-Savica
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala