Crkva Svetog Nikole Barban

# Crkva Svetog Nikole Barban

Istra

Rakalj

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Posvećena je 1701. godine a dovršena 1708. godine u baroknom stilu, na mjestu stare, manje crkve romaničkog stila. U unutrašnjosti crkve nalaze se mramorni kipovi Blažene Djevice Marije s djetetom, S. Petra, Sv. Pavla, Sv. Josipa i Sv. Antona te drveni kip Sv. Nikole koji se nalazi s desne strane svetišta. Lijevo od svetišta se u zidu nalazi kameno svetohranište gotičkog stila iz 15. stoljeća, koje se nekada nalazilo na glavom oltaru stare crkve. Velika stropna slika Sv. Nikole potječe iz 1843. godine. Posebnu umjetničku vrijednost imaju slike na oltarima Sv. Nikole, Sv. Sebastijana i Svih Svetih koje su djelo učenika Palme Mlađeg (1544. - 1628.), Ticijanovog učenika, a koje su izvorno ukrašavale oltar stare crkve. Zvonik iz 1585.  visok je 25 metara i ima tri zvona. Dan Sv. Nikole slavi se 6. prosinca.- zaštitnik je župe i Općine Barban. 
Ostale crkve u Barbanu:





Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva Svetog Nikole Barban
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala