Crkva Sv. Petra Apostola Zagreb

# Crkva Sv. Petra Apostola Zagreb

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Sv. Petra Apostola Zagreb



Župna crkva svetog Petra Apostola nalazi se po sredini jedne od najstarijih ulica grada Zagreba, u Vlaškoj ulici na broju 93. Tako nakon katedrale koja je na kaptolskome brijegu, crkva svetog Petra, nadvisuje sa svojim četverokutnim kockastim tornjem i zvonikom, čitavu Vlašku ulicu te okolne pa i udaljenije ulice same župe.

Župa svetog Petra, nikla je iz korijena katoličke crkvenosti u zagrebu, i uspjela je prebroditi sve krize kroz povijest koje su zadesile Hrvatsku. Život je htio da opet zadobije samostalnost. Naime, u proteklih više od 100 godina grad je Zagreb postupno rastao i brojem stanovnika i prostorom. Posebno je rastao na području župe svetog Petra, pa su se gradile mnogobrojne nove četvrti i ulice na dotadašnjim poljoprivrednim površinama. U svoje vrijeme, posebno za vrijeme minulog 20. stoljeća prihvaćajući zahtjeve tog gradskog rasta i razvoja župa svetog Petra se smanjivala u svojim granicama i time davala mogućnosti da se osnuju nove župe. Kasnije su osnovane župa sveti Jeronim, sveta Obitelj, sveta Barbara, Majka Božja Lurdska, Bezgrešno Srce Marijino i Kraljica svete Krunice. Stoga je župa svetog Petra manja nego je bila.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva Sv. Petra Apostola Zagreb
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala