Crkva svetog Antona Crikvenica

# Crkva svetog Antona Crikvenica

Kvarner

Crikvenica

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva i samostan su posvećeni svetom Antonu Padovanskom Crikvenica. Gradnja crkve je započeta 1934. godine a blagoslovljena je 5 godina kasnije. Zvonik crkve je visok 35. metara.
U Crikvenici se vjekovima gaji posebna ljubav i odanost prema svetom Antunu Padovanskom. Tako je i nastala crkva i samostan sv. Antuna Padovanskog.

Kako se broj građana u Crikvenici godinama povećavao tako je i crkva postajala sve manja i trošna, pa nije više bila pogodna za primanje velikog broja ljudi. Mještani su odlučili sagraditi na istom mjestu veću i ljepšu crkvu. Gradnja crkve išla je sporo zbog nedostatka novaca pa su i sami mještani pomagali u njenoj gradnji. Za gradnju crkve svetog Antuna Padovanskog kamen temeljac je položen 1934. godine, a crkva je blagoslovljena 1939., ali trebamo znati da ni dan danas crkva nije sagrađena do kraja. Predviđeni zvonik visok 35 metara nije u cijelosti dovršen.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva svetog Antona Crikvenica
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala