09.08.2016. 20:21
Rezerviraj.hr kako je nastao i planovi za budućnost
Rezerviraj.hr je zamišljen kao oglasnik koji će povezivati veći broj manjih web stranica, oglasnika za sva popularnija turistička mjesta u Hrvatskoj ali zbog prevelike konkurencije oglasnika i činjenice da su većina naših konkurenata online više od 10 neki i 15 godina te je gotovo nemoguće pridobiti neku veći posjetu s tražilica pored tih stranica, pogotovo ako se zna da je jedan od najbitnijih faktora za rejting na Google tražilici  starost domene a ne kvaliteta ili nešto drugo, a svaki web projekt koji nema novaca ovisi isključivo o Google tražilici, shvatili smo nakon nekoliko mjeseci da samo s oglasnikom nemamo izgleda i da moramo ponuditi nešto više korisnicima kako bismo ih pridobili te smo se uz oglasnik odlučili za besplatne web stranice ( rezerviraj.hr/besplatan-web ) 

Besplatne web stranice
Većina korisnika kada im se nudi nešto besplatno je skeptična i postavlja pitanja tipa, koja je vaša korist od toga? To ne vrijedi ništa zato je besplatno. Zašto netko traži i do par tisuća kn za izradu web stranica a vi radite besplatno... pa ću vam pokušati objasniti u čemu je razlika.
Da bismo mogli svima omogućiti besplatne web stranice morali smo to napraviti dovoljno automatizirano da nam izrada svake web stranice oduzima što je manje vremena moguće, a da bismo došli do toga potrošili smo 6 mjeseci vremena na izradu skripte, te još toliko na podizanju kvalitete i ispravljanju pogrešaka, a planiramo još dugo vremena.
Tu se nalazi odgovor zašto netko uzima par tisuća kn za izradu web stranica a mi radimo besplatno. Normalno da će pojedini webmajstor koji svaku stranicu mora raditi od nule, pronaći svakog klijenta, sa svakim obaviti iste razgovore, izmijeniti desetke emailova, proći svaki detalj web stranice posebno i izgubiti i do desetak dana za izradu jedne web stranice to naplatiti masno a mi koji smo izgradili sustav koji je dovoljno šabloniziran, to moći raditi uz minimalan trošak resursa. Naravno, to ne znači da web koji košta par tisuća kn bolji od naših, u većini slučajeva je obrnuto baš zbog toga što smo mi fokusirani samo na izradu web stranica za apartmane.
Dakle, to što su naše web stranice besplatne ne znači da vrijede manje od onih koji svoje plate skupo.
Isto tako vrijedi i za troškove. Da idete sami izraditi svoju web stranicu morate imati svoj hosting i domenu. Prosječna cijena domena je 70 kn godišnje a hostinga 300kn godišnje. Kod nas web stranicu možete dobiti besplatno a s domenom za 200kn godišnje što je manje od troškova domene i hostinga zajedno. Razlog je taj što mi dijelimo troškove hostinga za sve stranice zajedno.

Planovi za web stranice
Naš cilj je da svaki korisnik može sam urediti web stranicu po svojoj želji te se skoro svaki dio web stranice može mijenjati iz edit panela, od dizajna, boja i slika pozadina, logotipa, svih informacija na web stranici te kreiranje članak, galerija, dodavanja linkova a da s druge strane ne isporučujemo prazne web stranice jer smo svjesni da većina korisnika preskače oblikovanje web stranice, za sva mjesta u Hrvatskoj smo kreirali po jednu galeriju i naslovne slike za slide te za svaki oglas posebno kreiramo i naslovne slike ako slike zadovoljavaju kvalitetu.
Naš sljedeći korak i ideja je da kreiramo jednu društvenu mrežu u kojoj će svi korisnici (vlasnici apartmana i gosti) kreirati članke i galerije a vlasnici web stranice će taj sadržaj moći objavljivati na svojim web stranicama sortirajući po mjestu iz kojih je njihov apartman. S time ćemo dodatno postići da vlasnici web stranicama obogate svoje web stranice a bez da se trude ili moraju biti kreativni već će sve dobiti zdravo na gotovo. Ovaj dio projekta se može očekivati kroz sljedećih mjesec ili dva.
Još jedan od planova vezano uz web stranice je i mogućnost kreiranja podstranica i kategorija za vaše web stranice s čime ćemo postići da vlasnici mogu detaljnije organizirati sadržaj na web stranicama. 
Tu su i novi dizajni koje možete očekivati uskoro.

Društvena mreža
Treći dio projekta će biti društvena mreža. (Prvi je oglasnik, drugi web stranice) . Društvena mreža je zamišljena kao mjesto gdje će vlasnici web stranica i gosti moći razmjenjivati informacija i dojmove u apartmanima i putovanjima na kojima su boravili. Jedan dio mreže će biti forum ra rasprave, a drugi društvena mreža nalik Facebooku u koju će korisnici moći objavljivati sadržaj koji će biti razvrstavan po mjestima u Hrvatskoj te vrsti sadržaja a sav sadržaj će se moći komentirati. Svi korisnici mogu pisati privatne poruke koje nisu vidljive javno.

Naša korist od projekt i ciljevi
Rezerviraj.hr nije profitabilan projekt. Jedini prihod do sada je prodaja domena čija cijena je 200kn, nama ostane oko 130kn nakon zakupa domene. Broj prodanih domena za sada nije dovoljan da pokriva troškove projekta i neće biti još duže vrijeme. U projekt ulažemo vlastiti novac i vrijeme iako nemamo ništa od toga posljednjih godinu dana i nećemo imati još vjerojatno još par godina a ni nakon toga nam uspjeh nije garantiran. Naši planovi su da kroz sljedećih nekoliko godinapovećamo broj pretplatnika na domene i broj upita preko oglasnika kako bismo mogli krenuti u naplatu i sa tim djelom projekta, no oglasnik će biti besplatan još duže vrijeme. Naš cilj je velik broj korisnika po najpovoljnijim cijenama na tržištu.

Odgovori (0)
Prijavi se ili registriraj za sudjelovanje u raspravi.