Crkva Hrvatskih mučenika Seget Vranjica

# Crkva Hrvatskih mučenika Seget Vranjica

Srednja dalmacija

Seget Vranjica

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Hrvatskih mučenika Seget VranjicaJedna jako zanimljiva crkva je svakako - Crkva hrvatskih mučenika u Vranjici. Riječ je o modernoj građevini koja je sagrađena 2001. godine za župnika don Nikole Galova na brežuljku okruženom kućama.

Crkva je sa svojim zvonikom, koji je visok 28 metara, vidljiva sa svih strana i daje pečat cijelom novom naselju.

Posvećena je 5. kolovoza 2002. godine. Crkva je osmerokutnog tlocrta, promjera 15x15 metara. Stupovi oko crkve podsjećaju na peripter splitske katedrale. Nacrt je izradio arhitekt Igor Cičin Šain. Brončane vratnice, s raznim biblijskim motivima i likovima hrvatskih svetaca, izradio je akademski kipar Veno Jcrković, a vitraje na prozorima njegova supruga akademska slikarica Ina Jerković.

S crkvom je povezan manji pastoralni centar za razne pastoralne sadržaje. Crkva ima 200, a ostale prostorije 350 metara kvadratnih korisnog prostora.

Crkva Hrvatskih mučenika Seget Vranjica
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala