Zagreb jedan od najljepših gradova Srednje Europe

# Zagreb jedan od najljepših gradova Srednje Europe

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili nadogradi ovaj članak, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Zagreb
19.11.2016. 14:58 dodajeDoshi

Zagreb je najveći i glavni grad u Hrvatskoj. U njemu živi oko 800 000 stanovnika. Jedan od najljepših i najuređeniji gradova ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. Povijest ovog grada vezuje se za 13. stoljeće kada on postaje samostalan grad. Od tada konstantno se širi i postaje utjecajniji. Svoj razvitak najviše ostvaruje u doba Austrougarske kada dobiva unikatne građevine i arhitekture koje su simbol cijele Hrvatske. Iako Zagreb ima brojne znamenitosti ove morate posjtiti ukoliko budete navraćali:

Zagrebačka katedrala- ovo je jedna od najznačajnijih arhitektura u Hrvatskoj. Osim što je važna za Hrvatsku, važna je i za umjetnost cijele Europe. Rađena je u neoromaničkom stilu, a njen arhitekt je Hermann Bolle. Okićena je brojnim detaljima koji će vas naprosto očarati.

Crkva sv. Marka je još jedna arhitektura koju morate posjetii. Građena je u gotici, a svoj današnji oblik je dobila u neoromaničkom dobu. 

Kamenita vrata-  su poznata vrata o kojoj imamo mnogo legenda i priča. Jedna od tih priča veže se za veliki požar u Zagrebu koji je opustošio cijeli grad, no kada je došao do kamenitih vrata počeo je da se gasi. 

Trg bana Jelačića- glavni trg na kojem se nalazi statua Josipa Jelačića. 

Pored ovih građevina i znamenitosti tu su još i brojne druge koje ćete najbolje upoznati šetajući Zagrebom.
Zagreb jedan od najljepših gradova Srednje Europe
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala