# Zagreb jedan od najljepših gradova Srednje Europe

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili nadogradi ovaj članak, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Zagreb
19.11.2016. 14:58 dodajeDoshi

Zagreb je najveći i glavni grad u Hrvatskoj. U njemu živi oko 800 000 stanovnika. Jedan od najljepših i najuređeniji gradova ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. Povijest ovog grada vezuje se za 13. stoljeće kada on postaje samostalan grad. Od tada konstantno se širi i postaje utjecajniji. Svoj razvitak najviše ostvaruje u doba Austrougarske kada dobiva unikatne građevine i arhitekture koje su simbol cijele Hrvatske. Iako Zagreb ima brojne znamenitosti ove morate posjtiti ukoliko budete navraćali:

Zagrebačka katedrala- ovo je jedna od najznačajnijih arhitektura u Hrvatskoj. Osim što je važna za Hrvatsku, važna je i za umjetnost cijele Europe. Rađena je u neoromaničkom stilu, a njen arhitekt je Hermann Bolle. Okićena je brojnim detaljima koji će vas naprosto očarati.

Crkva sv. Marka je još jedna arhitektura koju morate posjetii. Građena je u gotici, a svoj današnji oblik je dobila u neoromaničkom dobu. 

Kamenita vrata-  su poznata vrata o kojoj imamo mnogo legenda i priča. Jedna od tih priča veže se za veliki požar u Zagrebu koji je opustošio cijeli grad, no kada je došao do kamenitih vrata počeo je da se gasi. 

Trg bana Jelačića- glavni trg na kojem se nalazi statua Josipa Jelačića. 

Pored ovih građevina i znamenitosti tu su još i brojne druge koje ćete najbolje upoznati šetajući Zagrebom.
Zagreb jedan od najljepših gradova Srednje Europe
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.