# Penjanje na Srđ

Južna dalmacija

Dubrovnik


Ivan dodaje
14.09.2017. 13:12

Evo jedne dobre rute za penjanje na Srđ. Ako se želite penjati na Srđ, možete putovanje započeti na Stradunu, ispod Orlandovog stupa i nastaviti do Pila. Na Pilama skrenite desno, i nastavite ulicom Uz Posat.

Kada stignete na kraj ulice, skrenite lijevo u Zagrebačku, pa penjanje nastavite Zrinsko-Frankopanskom ulicom do kraja, pa ulicom Pere Bakića. Prođite tunel, i izađite na gornju dubrovačku obilaznicu.

Kada ste došli do ove točke, penjanje na Srđ nastavljate od smjerokaza koji pokazuje na stazu prema vrhu. Na stazi su postavljene postaje križnog puta. Na vrhu staze se nalazi tvrđava Imperijal u kojoj je muzej Domovinskog rata. Tu je i veliki betonski križ s oltarom, a u blizini se može vidjeti gornja postaja žičare kao i televizijski stup.

Za vrijeme putovanja ka vrhu pratit će vas prekrasan pogled na Dubrovnik i Elafite. Na vrhu pronađite lijepo mjesto za uživati i odmoriti uz nezaboravne vidike koji se pružaju u svim smjerovima.

Pročitajte izvorni članak
Brdo Srđ iznad Dubrovnika – Autom pješice ili žićarom, uživajte u panorami
Ako pričamo o prirodnim ljepotama Dubrovnika, u tom slučaju svakako se treba spomenuti i brdo Srđ. Nalazi se sa sjeverne strane, a najviša kota mjeri 415 metara nadmorske visine. Brdo je dobilo ime po najranijem zaštitniku Dubrovnika, sv. Srđu. Sveti Srđ je bio zaštitnik grada još prije sv. Vlahe kojeg danas Dubrovčani...