Crkva Blažena Djevica Marija - Majka Zagreb - Trnovčica

# Crkva Blažena Djevica Marija - Majka Zagreb - Trnovčica

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Blažena Djevica Marija - Majka Crkve Zagreb - Trnovčica



Župu Blažene Djevice Marije Majke Crkve i svetog Maksimilijana Kolbea u Trnovčici dekretom je osnovao blagopokojni kardinal Franjo Kuharić. Dogodilo se to dana 2. lipnja 1993. godine. Nastala je od dijela župe svetog Pavla u Retkovcu. Kardinal Kuharić povjerio je župu na upravljanje ocima dehonijancima, Družbi svećenika Srca Isusova.

Bila je potreba za gradnjom nove crkve jer su se Mise služile u pastoralnom centru, u obiteljskoj kući koja je mogla primiti oko 250 vjernika. Gradnja nove crkve, u središtu naselja, započela je na 38. obljetnicu smrti kardinala Alojzija Stepinca, na dan 10. veljače 1998. godine. Kamen temeljac blagoslovio je nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić 1. lipnja te iste godine.

U tada još uvijek nedovršenoj crkvi misna su se slavlja počela služiti od Duhovskog ponedjeljka, svetkovine Marije Majke Crkve, 12. lipnja 2000. godine, kada je crkvu blagoslovio i euharistijsko slavlje predstavio Vlado Košić, tadašnji pomoćni biskup zagrebački.

Izgradnja crkve i uređenje njeno uređenje nastavilo se do danas. Dana 18. travnja 2009. godine župnu je crkvu posvetio kardinal Josip Bozanić. Župa danas broji oko 5500 vjernika, a godišnje se podijeli oko 90 000 Pričesti.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva Blažena Djevica Marija - Majka Zagreb - Trnovčica
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala