Župa Crkva Sv. Luka evanđelist Zagreb Travno

# Župa Crkva Sv. Luka evanđelist Zagreb Travno

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Župa Crkva Sv. Luka evanđelist Zagreb Travno



Župa Travno je osnovana 1.7.1975. godine, dekretom zagrebačkog Nadbiskupa Franje Kuharića. Privremeni upravitelj bio je velečasni Matija Stepinac, župnik iz Utrine. Već od svojih početaka župa nije imala sakralni prostor, da bi se krajem 90-tih sve više se osjeća potreba za izgradnjom župne crkve i pastoralnog centra.

Već se tada poduzimaju sve predradnje koje su potrebne za izgradnju crkve. Dolaskom novog upravitelja župe, velečasnog Dragutina Papića, intenzivnije se pristupa poslu oko izgradnje župne crkve. Uza sve poteškoće, sa gradnjom crkve se krenulo 18. listopada 2005. godine, na blagdan svetog Luke evanđeliste. Župu prvi puta posjećuje te predsjeda svetom Misom zagrebački nadbiskup Josip kardinal Bozanić, u predvorju škole.

Na kraju mise, upravitelj župe velečasni Josip Horvat, objavio je da je dobivena pravomoćna građevinska dozvola i da će radovi na izgradnji župne crkve započeti.

Zahvaljujući radnicima firme „TEAM“ Čakovec, koji su bili i izvoditelji radova, sve je bilo jako dobro organizirano i pripremljeno. Misu je predvodio velečasni Petar Ribarić, prvi upravitelj Župe, u koncelebraciji svećenika Dekanata i gostiju. Propovijedao je prior Vjenceslav Mihetec, OCD. 16. rujna 2007. godine župna crkva je posvećena po rukama kardinala Josipa Bozanića. U oltaru crkve su ugrađene moći blaženog Alojzija Stepinca. Na dan 6. rujna 2008. godine služena je zadnja misa u stanu, u ulici Božidara Magovca 167/1. Svečanom procesijom od stana do župne crkve, 7. rujna 2008. godine Presveti Oltarski Sakrament je prenesen kroz naselje. Vječno svjetlo koje je tinjalo u stanu od 25.9.1977. godine, ugašeno je.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Župa Crkva Sv. Luka evanđelist Zagreb Travno
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala