Crkva Velike Gospe Šarić Struga

# Crkva Velike Gospe Šarić Struga

Južna dalmacija

Ploče

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Velike Gospe Šarić Struga



Nova Gospina crkva u Šarić Strugi podignuta je za vrijeme župnikovanja fra Frane Lace 2003. godine. Riječ je o betonskoj građevini sa zvonikom na preslicu. Crkva je sagrađena s istočne strane groblja. Do polovice lipnja 2003. godine završeni su betonski radovi  na zidovima i betonskoj krovnoj ploči, te postavljeni aluminijski prozori i dvoja hrastova vrata.

Nakon toga se radilo na unutarnjem i vanjskom uređenju crkve. Nacrt je izradio dipl. inženjer arhitekture Ante Barbir. Crkva je duga nešto više od 16 metara i široka 8,50 metara. Izgradnjom ove crkve mjesto je dobilo vrlo lijepo vjersko obilježje. Još nije određen naslovnik. Vjerojatno će to biti Gospino Uznesenje, da se tako počasti staru župnu crkvu na Obličevcu.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva Velike Gospe Šarić Struga
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala