Crkva Svete Ane Žaborić

# Crkva Svete Ane Žaborić

Sjeverna dalmacija

Žaborić

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Svete Ane Žaborić



Crkva svete ane novija je građevina, točnije – započela se izgrađivati 1998. godine, na inicijativu župnika fra Drage Ljevara i Mjesnog odbora Žaborić. Kamen temeljac za crkvu svete Ane blagoslovio je Sveti Otac Ivan Pavao II. u Splitu, 1998.godine. Prva sveta misa u ovoj crkvi je održana na Božić 1999. godine, dok je crkva bila nedovršena.

Kip svete Ane, koji se nalazi unutar crkve, darovao je fra Franjo Mabić.

Vitraj svete Ane postavljen je 25. svibnja 2002. godine. Autor vitraja je Akademski slikar Milan Skrakić. Staklo su izrezali obitelj gosp. Kurt, Gertud, Konstanz iz Njemačke. Za vrijeme župnika fra Ante Kekeza, koji je bio na toj funkciji od 2003. -2007. godine, postavljeni su vitraji, te je uređen i okoliš crkve.

Godine 2009. crkva je iznutra okrečena, urađena je preostala rasvjeta, postavljen je kip iznad oltara „Uskrsnuće Isusovo“, oko oltara su postavljene mramorne ploče. Ovim radovima pripomogli su mnogi mještani, uz pomoć kojih je crkva svete Ane dovršena i sjaji punim sjajem.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva Svete Ane Žaborić
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala